U bent hier

Miloheem ondergaat ware metamorfose mede dankzij infrastructuursubsidie gemeentebestuur

Kempen regio | Mol | Neteland
14.06.2021 - 14.01u
Door: Lex Verellen

Gemeenschapshuis Miloheem kreeg van het gemeentebestuur een infrastructuursubsidie van 100.000 euro. Op basis van het nieuwe reglement 'infrastructuursubsidie gemeenschapshuizen' diende de organisatie een subsidieaanvraag in.

Met deze subsidie erkent het gemeentebestuur het belang van de gemeenschapshuizen voor het lokale dorpsleven in onze gehuchten. Alle werken, zelfs meer dan oorspronkelijk voorzien, zijn ondertussen uitgevoerd. Vzw Miloheem is fier op het bereikte resultaat.

Als dank voor de ondersteuning bij de investeringen nodigden zij het gemeentebestuur uit voor een rondleiding. Burgemeester Wim Caeyers en schepen Lieve Heurckmans waren hierbij aanwezig.

Vzw Miloheem liet tijdens corona het hoofd niet hangen en heeft keihard gewerkt om het gemeenschapshuis Miloheem te verfraaien. Dankzij duurzame investeringen is de huisvesting van de vele verenigingen en onze jeugd in het Miloheem verzekerd voor de toekomst.

Gemeenschapshuizen

Gemeenschapshuizen zoals het Miloheem brengen inwoners samen en vormen de thuisbasis voor talrijke verenigingen. Het gemeentelijke infrastructuurfonds biedt onze gemeenschapshuizen een nieuw toekomstperspectief en geeft hen de mogelijkheid om de noodzakelijke toekomstgerichte investeringen te doen. De subsidie bedraagt 50% van de investering, met een maximum van 100.000 euro.

Miloheem Millegem: 100.000 euro subsidie

Het Miloheem in Millegem huisvest ongeveer 20 verenigingen die regelmatig de lokalen gebruiken. Jaarlijks worden er meer dan 600 activiteiten georganiseerd. Met de investeringen beoogde de vzw Miloheem drie doelen:

· De veiligheid verhogen met goed functionerende deuren: vervangen van de vluchtdeuren in de zaal met gelaagde binnen- en buitenraam

· De energiekosten drukken: plaatsen van zonnepanelen, vernieuwen van de koelcel, vervangen van ramen en deuren, TL-lampen werden vervangen door LED's.

· Gebruiksvriendelijkheid verbeteren: gedeeltelijk vernieuwen van de zaal-stoelen, plaatsen van plooiwanden om bijkomende vergadercapaciteit te creëren, vernieuwen plafond café,... Alle lokalen werden opgefrist en geverfd. Ook de buitenruimte werd volledig opgekuist.

Voorwaarden

Uiteraard gelden er een aantal voorwaarden. We vermelden de belangrijkste:

· Zo gaat het uitsluitend om duurzame en structurele investeringen van minimaal 10.000 euro.

· Het gemeenschapshuis moet al minimaal 5 jaar bestaan en openstaan voor alle verenigingen uit het gehucht.

· Daarnaast moet de bestaande infrastructuur minimaal beschikken over een polyvalente zaal, keuken, sanitair en een vergaderruimte.

· De aanvraag moet ondersteund worden door minimaal vier verenigingen die de infrastructuur op regelmatige basis gebruiken.

Meer informatie over de voorwaarden voor de subsidie en het aanvraagdossier vind je via www.gemeentemol.be/infrastructuurfondsgemeenschapshuizen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto