U bent hier

Minder cannabisplantages ontdekt in 2021 in onze regio

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen
15.10.2021 - 11.34u
Door: Herman Gezelle

Er zijn in 2021 tot vandaag opvallend minder cannabisplantages ontmanteld dan in 2020. Dat blijkt uit cijfers van het parket Antwerpen voor onze provincie.

Het zijn er dit jaar nog 'maar' 70, zo'n 17.300 plantjes. De helft van vorig jaar ongeveer. Toen ging het om 137 plantages, met méér dan 40.000 plantjes.

Eén van de grootste plantages dit jaar was die in Bonheiden. Daar werden maandag 1.000 plantjes ontdekt in een villa langs de Rijmenamseweg. Maar ook in Geel, Herentals, Herselt, Mechelen en Hoogstraten werden plantages blootgelegd dit jaar.

Een echte verklaring voor die daling is er niet, zegt het parket. De meeste plantages worden ontdekt na een tip van een buurtbewoner die een merkwaardige geur vaststelt, of bij een brand. (parket-com) Foto pol/N.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto