Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

'Minder gelukkig en keuzestress door gebruik sociale media'

Klavier jp

'2,2 miljoen mensen in Nederland zeggen zich minder gelukkig te voelen door het gebruik van sociale media', schrijft NOS.nl vandaag.  

'Ze ervaren onder meer keuzestress en zijn bang iets te missen.  Ruim 6 miljoen mensen vinden dat sociale media een gevaar vormt voor het mentale welzijn, bijvoorbeeld van hun kinderen.

Dat concludeert onderzoeksbureau Newcom, op basis van een representatief onderzoek onder 7.100 mensen.

Vooral de generatie millenials (29- tot 44-jarigen) en Gen Z (15- tot 28-jarigen) voelen zich ongelukkig. Dat zijn ook de twee generaties die het meest op sociale media zitten. Meer dan vier miljoen Nederlanders denken er weleens aan om te stoppen met sociale media of het gebruik ervan te verminderen.

 

14,3 miljoen Nederlanders

14,3 miljoen Nederlanders gebruiken sociale media, gemiddeld bijna 2 uur per dag; tieners van 15 tot 19 jaar bijna 3 uur per dag.

WhatsApp, Facebook, YouTube, Instagram en LinkedIn blijven de meest gebruikte platformen en zijn in gebruik gegroeid. Ook TikTok is gestegen tot 2,6 miljoen dagelijkse gebruikers, al is de groei afgevlakt, schrijven de onderzoekers.

X telt momenteel 1,3 miljoen dagelijkse gebruikers. Snapchat en TikTok blijven onder tieners het populairst.  (Bron NOS.nl)

Klavier jp

Deel dit artikel