U bent hier

Minder Mobielen Centrale Geel zoekt vrijwilligers

Geel
08.10.2020 - 13.49u
Door: Mark Jaspers

Minder mobiele personen met een beperkt inkomen kunnen voor hun verplaatsingen gebruik maken van de Minder Mobielen Centrale (MMC). Om de MMC draaiende te houden, zijn vrijwilligers onmisbaar.

Ben je graag op de baan? Steek je graag een handje toe? Stel je dan kandidaat als chauffeur voor de MMC.

Vrijwilliger zijn bij de Minder Mobielen Centrale betekent bijdragen aan het welzijn van de minder mobiele Gelenaars.

Elke vrijwilliger krijgt professionele begeleiding, een onkostenvergoeding per gereden kilometer (gemiddeld 0,34 euro/km) en een gepast verzekeringspakket (met o.a. een Omnium-verzekering voor je wagen tijdens uitgevoerde trajecten).

Uiteraard wordt het aantal kilometers opgeteld vanaf het moment dat je je woning verlaat tot je terug thuis aankomt. Ook het verzekeringspakket loopt gedurende de volledige verplaatsing van elk traject.

Voorwaarden

Om vrijwilliger te worden bij de Minder Mobielen Centrale moet je aan drie voorwaarden voldoen:

Beschikken over een persoonlijke wagen.
Enkele uren per week beschikbaar zijn.
Bereikbaar zijn via telefoon.

Als vrijwilliger-chauffeur beslis je volledig zelf over de invulling van je vrijwilligerswerk. Jij beslist steeds of je een traject wilt uitvoeren en wanneer je je beschikbaar stelt voor de Centrale. Wanneer een vastgelegde rit uiteindelijk toch onmogelijk blijkt, is er steeds de mogelijkheid om deze te annuleren.

Iets voor jou? Meer informatie?

Wend je tot de Minder Mobielen Centrale in het Sociaal Huis voor verdere informatie. Je bereikt de dienst via 014 56 71 20 of socialezorg@geel.be.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto