In de regio Heist-op-den-Berg – Berlaar is al sinds eind jaren '90 een Minder Mobielen Centrale actief. De Minder Mobielen Centrale of MMC zorgt voor vervoer van minder mobiele personen die geen eigen auto hebben én zich niet met het openbaar vervoer kunnen verplaatsen omwille van ziekte, handicap of leeftijd.
Uit het grote aantal gebruikers blijkt dat er in onze regio een hoge nood is aan betaalbaar vervoer voor deze groep mensen.

In 2016 reden vrijwillige chauffeurs samen bijna 3.900 ritten over een totale afstand van meer dan 153.000 km.

Intussen zijn al zo'n 450 personen lid van de MMC en er sluiten nog steeds nieuwe leden aan. Het is dan ook een uitdaging om aan alle aangevraagde ritten een chauffeur te koppelen. De MMC Heist-op-den-Berg – Berlaar is daarom op zoek naar mensen met wat vrije tijd die minder mobiele personen willen helpen.

Als chauffeur rijd je met je eigen auto en krijg je hiervoor 0,3363 euro per gereden kilometer. Het MMC-lid betaalt jou dit bedrag op het einde van de rit. De MMC zorgt ervoor dat je goed verzekerd bent tijdens je vrijwilligerswerk voor de MMC. Ze sluit voor alle chauffeurs een omniumverzekering, verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en een verzekering lichamelijke ongevallen af.

Ben je bereid om minder mobielen mensen uit je buurt te helpen door hen te vervoeren naar de winkel, de dokter, de apotheker, het ziekenhuis, familie, vrienden, ... ? Dan doen wij heel graag een beroep op jou!

Meer info
- Dirk Seymus, coördinator Minder Mobielen Centrale Heist-op-den-Berg – Berlaar, 015 23 88 34, ds@ocmw-heist-op-den-berg.be
- Dirk Van Noten, schepen van Welzijn en Zorg, 0472 86 24 11, dirk.vannoten@ocmw-heist-op-den-berg.be