Mindfulness training specifiek gericht naar borstkankerpatiënten.

De diagnose borstkanker krijgen is zeer ingrijpend. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat angst, somberheid en andere psychische klachten vaak voorkomen bij mensen met borstkanker. Mindfulness kan een effectief hulpmiddel zijn om met deze klachten om te gaan. Hoe dan? Bij onplezierige gedachten en gevoelens hebben we vaak de neiging om deze te onderdrukken of te vermijden.
Op deze manier proberen we controle te krijgen over negatieve gedachten of gevoelens. Helaas heeft dit echter vaak een averechts effect. Tijdens de training krijg je meer inzicht in je emoties, je gedachten, je lichamelijke gevoelens en hoe je hiermee omgaat. Door het oefenen met bewuster in het leven te staan leer je aandacht te schenken aan wat zich in het ‘hier en nu’ aan je voordoet, zonder te oordelen. Zo kan er ruimte ontstaan om op een andere, wellicht behulpzamere manier met gevoelens, gedachten en lichamelijke klachten om te gaan.
De mindfulnesstraining wordt aangeboden onder de vorm van 9 sessies van telkens 2,5u. Mindfulness is goed te beoefenen in combinatie met medische behandelingen, zoals chemotherapie. Telkens van 18.30 - 21u in het Well2DAY-centrum Antwerpen. Leden van De VoorZorg provincie Antwerpen betalen 150 euro, niet-leden betalen 225 euro. Inschrijven verplicht. Meer info en inschrijven, dienst Preventie en Welzijn van De VoorZorg provincie Antwerpen, 03 285 42 91 of via Well2DAY@socmut.be