U bent hier

Mineralogisch Museum ACAM met opendeurdagen

Provincie Antwerpen
01.08.2016 - 15.22u
Door: Herman Gezelle

Op ontdekking in de wondere wereld van MINERALEN, FOSSIELEN en EDELSTENEN.  Wil je er meer over weten? Dat kan tijdens de Opendeurdagen van het Mineralogisch Museum ACAM.

De "Academie voor Mineralogie vzw (ACAM)" organiseert in het museum een grootse opendeur op 26, 27 en 28 augustus,  telkens van 10 tot 17 u, Frans de l'Arbrelaan 12, Merksem.

Het museum kreeg een grondige facelift en het is zeker de moeite waard om de te bewonderen. Een compleet vernieuwde Fluorescentieruimte (uniek in Europa !), duizenden mineralen, uitgebreide collectie fossielen, verblindende schatkamer met edelstenen, tijdelijke tentoonstelling "De mineralen in onze smartphone".

Verder de prachtige diamanthoek (nu er in Antwerpen geen diamant museum meer is) en het onderzoekscentrum voor edelstenen (bezoekers mogen ook hun eigen stenen gratis ter onderzoek meebrengen). Er zijn prepareer- en slijpdemonstratie en een zoektocht door het museum met een knipoog naar jeugd en gezin.

Voor het volgende werkjaar zijn er weer verschillende cursussen gepland, waaronder een opleiding edelsteenkunde.

Inkom gratis - inlichtingen tel.: 0032(0)3-658 62 28 – GSM:0032(0)496-14 65 03 of suzy.hofmans@telenet.be - info@acam.be - www.acam.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto