Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Minister Annelies Verlinden op bezoek bij GR Technics Beerse : 'Ook fier op alle bedrijven uit m'n geboortestreek'

GR Technics

Vrijdag was Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden op bedrijfsbezoek bij GR Technics  in Beerse.  Het initiatief kadert in de UNIZO Dag van de Ondernemer die traditiegetrouw plaatsvindt in november. Maar het hoeft dus geen Dag van de Ondernemer te zijn om een minister kennis te laten maken met enkele van onze topondernemers.

Zo’n topondernemer is Gunter Roefs, zaakvoerder van GR Technics. “Sinds 2005 bouwen wij mobiele verlichtings- en cameramasten. Deze worden vervolgens door onze afnemers ingezet voor o.a. het verlichten en beveiligen van bouwwerven maar ook de camerabewaking op festivals of het openbaar domein tijdens grootschalige events. Zo kan je onze masten, beter bekend onder de merknaam STALICO®, terugvinden op Tomorrowland in Boom, The Tall Ships Races in Antwerpen of de E3 prijs in Harelbeke.”, aldus Gunter.

Maar zelfs ver voorbij onze landsgrenzen worden de masten van GR-Technics ingezet. “Zo’n 65% van onze masten worden gedistribueerd naar Duitsland, Oostenrijk en zelfs Polen.

Zo weten we dat onze masten via een lokale distributeur werden geleverd aan de Poolse staatsveiligheid om de grens met Oekraïne te bewaken”, vertelt Maarten Matthé, Technisch Commercieel Adviseur bij GR-Technics en rechterhand van Gunter. “Slechts 5% van onze productie komt in eigen land terecht. Maar misschien dat we de minister kunnen overtuigen om aan ons te denken bij een volgende aanbesteding?”, zegt hij met een knipoog.

Neil Broos van bewakingsfirma Securitas, al 12 jaar trouwe afnemer van de mobiele STALICO® masten. Hij beschrijft waarom zij steeds weer voor GR-Technics kiezen als partner. “We weten dat we bij GR-Technics altijd high-end kwaliteit en service mogen verwachten. Iets dat belangrijk is wanneer je in opdracht van politie in real-time camerabewaking moet voorzien”, getuigt Broos. “Ook wanneer we zeer ad hoc een beveiligingsopdracht moeten aannemen kunnen we rekenen op een levering binnen de 24u”.

Carl Van Dyck, provinciaal directeur bij UNIZO provincie Antwerpen legt uit waarom UNIZO minister Verlinden, in haar functie als Minister van Binnenlandse Zaken, hebben uitgenodigd bij GR-Technics: “De masten van STALICO® worden afgenomen door o.a. veiligheidsdiensten, politie en openbare diensten, materies die onder de bevoegdheid van de minister vallen. Door een kijkje te nemen achter de schermen van GR-Technics willen we haar kennis laten maken met de ondernemer achter het product en zijn ondernemersverhaal.”

En wat vond de minister zelf van het bezoek in Beerse ?

Mijn bakermat ligt in Beerse en dus ben altijd onder de indruk wanneer ik zie wat voor knappe bedrijven er hier aanwezig zijn. Wij moeten zeker niet onderdoen voor grotere bedrijven in het buitenland.

Zeker wanneer we hoe langer hoe meer moeten opletten met online veiligheid en hackings  is het een geruststelling te weten dat we zelf alles in huis hebben om de veiligheid te garanderen.” (Unizo)

Minister Annelies Verlinden op bezoek bij GR Technics

Minister Annelies Verlinden op bezoek bij GR Technics

Beemdenstraat 38, Beerse, België

GR Technics

Deel dit artikel