U bent hier

Minister Crevits legt eerste steen nieuwbouw basisschool Gierle : investering €7 miljoen

Lille
24.04.2018 - 16.33u
Door: Herman Gezelle

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft vandaag de eerste steen van een nieuwbouw van de gemeentelijke basisschool in Gierle gelegd. Het wordt een modern, energiezuinig gebouw waar 12 ruime klassen, lokalen voor levensbeschouwing, crea en technologie in onder gebracht zullen worden.

Het is de start van het 162e bouwproject van Scholen van Morgen. Daarmee zijn bijna alle projecten van de allereerste reeks van 165 projecten opgestart. Het gaat hier om een totale investering van bijna 7 miljoen euro waarvan ruim 5,5 miljoen gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.

In de Ursulinnenstraat in Gierle wordt een moderne, energiezuinige nieuwbouw voor de gemeentelijke basisschool gerealiseerd.

Sinds 2016 hebben de leerlingen het verouderde schoolgebouw verlaten en volgen ze tijdelijk les in modulaire units. Het verouderde schoolgebouw wordt afgebroken en vervangen door een nieuwbouw waarin ook de kapel geïntegreerd wordt. De nieuwe klassenvleugel zal bestaan uit 12 ruime klassen, lokalen voor levensbeschouwing, crea en technologie.

Er komen lokalen voor de ondersteunende diensten, een zorglokaal en een sanitair blok. De kapel krijgt op het gelijkvloers een ruime polyvalente ruime en op de verdieping een eetzaal. Op die manier gaan traditie en toekomst hand in hand. Er wordt daarbij sterk ingezet op transparantie door gebruik van grote ramen en openheid tussen de lokalen. Daarnaast komen er ook speelvriendelijke en groene speelplaatsen met een grote fietsenstalling.

405 leerlingen en 64 leerkrachten zullen ten volle kunnen genieten van het nieuwe gebouw. In de provincie Antwerpen werd via Scholen van Morgen zo al voor bijna een half miljard euro in nieuwe schoolgebouwen geïnvesteerd.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: "De Gemeentelijke basisschool in Gierle houdt vast aan een aantal verzen van een van haar bekendste inwoners Louis Neefs. Vastberaden en met een focus op groene speelplaatsen is de eerste steen van een prachtig project waarin verleden en toekomst hand in hand gaan, gelegd. Goed voor een investering van bijna 7 miljoen euro, waarvan ruim 5,5 miljoen euro subsidies.

Het is daarmee het 162ste van de oorspronkelijk 165 projecten van Scholen van Morgen dat opgestart is. De voorbije jaren is volop geïnvesteerd in nieuwe en vernieuwde scholen, op die weg gaan we voluit vooruit." Foto's Mil Cambré/NNieuws

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto