Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Minister Crevits opent nieuwe woning Klaverveld 5 en woonerf Mezenhof in zorgvoorziening Het GielsBos

Gielsbos

Het GielsBos bouwt verder aan een buitengewone leefomgeving waar onze cliënten hun dromen kunnen najagen.

Als onderdeel van het grote Masterplan Wonen opende Het GielsBos vandaag plechtig nieuwe woning Klaverveld 5 en het woonerf Mezenhof in Gierle.

Nieuwe woning Klaverveld 5

Om tegemoet te komen aan de noden van complexe doelgroepen met gedrags- en emotionele stoornissen, investeerden we in een nieuwe woning met aangepaste infrastructuur. Vandaag werd woning Klaverveld 5 officieel geopend door minister Hilde Crevits.

"We bouwden onze nieuwe woning Klaverveld 5 specifiek voor cliënten met een ernstige tot diepe verstandelijke beperking en ernstige gedrags- en emotionele stoornissen (GES). Een doelgroep met complexe zorgnoden, waarvoor het steeds moeilijker wordt om voldoende medewerkers te vinden en te houden.

In Klaverveld 5 zullen 8 bewoners verblijven. We voorzien ook één kamer voor flexibele opvang. Een team van enthousiaste begeleiders staat klaar om hen te verwelkomen.

Hilde Crevits, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: “De vooruitstrevende infrastructuur van Het GielsBos, die volledig afgestemd is op de noden van de bewoners, moet voor de bewoners én alle medewerkers een echte thuis vormen. Een thuis waar mensen de beste zorg kunnen krijgen en waar ook de medewerkers zich goed kunnen voelen. We hebben hier met de Vlaamse regering dan ook vol overtuiging mee in geïnvesteerd.”

Het woonconcept van Het GielsBos wordt door VIPA - Het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden - als een vernieuwend modelproject bestempeld en geniet internationale uitstraling. De woningen van de hand van architecten DierendonckBlancke werden bekroond met de prijs van de architectuur van de provincie West-Vlaanderen. Architecten uit binnen- en buitenland komen dan ook geregeld op bezoek in Het GielsBos ter inspiratie.

Pol Vanden Weygaert , algemeen directeur van Het GielsBos: “Een project waar we lang op hebben moeten wachten, maar deze woning oogt erg fraai. De wondere wereld van wonen, werken en feesten komt samen in Klaverveld!”

Openingsfeest woonerf Mezenhof

"De bewoners en medewerkers van woonerf Mezenhof verhuisden in volle coronaperiode naar hun nieuwe woning. Zij verdienden vandaag hun langverwachte, maar spetterende openingsfeest.

In woonerf Mezenhof wonen 49 bewoners in 5 woningen. Samen met hun begeleiders zijn ze al een tijd helemaal thuis in hun woning. Gezien corona moesten zij geduldig wachten op hun openingsfeest. Zij hadden dan ook een buitengewoon evenement verdiend!

Alle bewoners, medewerkers en bestuurders, families en vrijwilligers van Het GielsBos waren welkom voor een namiddag plezier en ontspanning. Ook onze partnerorganisaties kwamen graag een kijkje nemen op ons groene domein.

Met livemuziek van The Music Machine, onze eigen Giels Boss Band en dj Arjano was dansplezier verzekerd. Jong en oud konden de animatie wel smaken want alsof grime, gekke kapsels en airbrushtattoos nog niet genoeg waren, zorgden onze clowns voor hartverwarmende contacten tussen onze bewoners en de andere feestgasten. Na een ritje op één van onze buitengewone fietsen, werd smullen van de frietjes eens zo lekker.

Tussen al het feestgedruis door was ook een bezoekje aan onze nieuwe woning Klaverveld 5 mogelijk. Leefgroep Mezenhof 2 gunde iedereen een blik achter de schermen van het leven zoals het bij hen is.

Vandaag werd het meer dan eens duidelijk: in Het GielsBos voelen kinderen en volwassenen met een beperking zich geborgen. Bij ons vinden ze een thuis waar zij hun eigen leven kunnen uitbouwen en hun dromen mogen najagen. Daarbij krijgen ze professionele ondersteuning van onze ervaren medewerkers die zich dag in dag uit inzetten om voor onze bewoners een buitengewone leefomgeving te creëren."  Foto's Elke Verhagen/NNieuws.

www.hetgielsbos.be

Het Gielsbos -  officiële opening Klaverveld 5

Het Gielsbos - officiële opening Klaverveld 5

Het Gielsbos - officiële opening Klaverveld 5

Het Gielsbos - officiële opening Klaverveld 5

Vosselaarseweg 1, Gierle, België

Gielsbos

Deel dit artikel