U bent hier

Minister Frank Vandenbroucke over 'covid-19, learning by doing'

Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen
19.11.2020 - 20.55u
Door: Mark Jaspers

Nu zaterdag 21 november reikt minister van sociale zaken en volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) de prijs 'Specialist van het Jaar' uit. Bij die gelegenheid houdt hij een uiteenzetting met als thema 'covid-19: learning by doing'.

Artsenkrant in samenwerking met het Verbond der Belgische Specialisten en met de financiële steun van Rode Kruis Vlaanderen en Bank van Breda organiseert elk jaar de prijs 'Specialist van het Jaar'.

Traditioneel gaat dit gepaard met een symposium. Dat is nu niet anders, al is het nu wel een virtueel gebeuren. Het symposium heeft als thema 'distancing, het woord van het jaar'.

Alle specialisten prijs

En in dit vermaledijde jaar 2020 waarin covid-19 de samenleving en de gezondheidszorg tot het uiterste op de proef stelt, vonden we het als organisatie geen pas geven om slechts één specialist in de bloemetjes te zetten.

Alle artsen-specialisten - en bij uitbreiding alle zorgverleners - spannen zich immers enorm in om de boot drijvende te houden. Daarom besliste Artsenkrant in overleg met het VBS de editie 2020 van de prijs 'Specialist van het Jaar' toe te kennen aan álle artsen-specialisten van het land. Op die manier brengen we hulde aan het medisch korps voor de manier waarop het zich al maanden inspant.

Symbolisch neemt professor Erika Vlieghe (UAntwerpen) zaterdag de prijs in ontvangst uit handen van minister Frank Vandenbroucke (sp.a). Het geldbedrag zelf, 10.000 euro, gaat naar Artsen van de Wereld.

De minister spreekt

Naast een aantrekkelijk symposium met heel wat sterke sprekers zegde minister Vandenbroucke toe om een uiteenzetting van 20 minuten te houden over het thema 'covid-19: learning by doing. Heel wat redenen dus om dit event zaterdag te volgen (accreditering is in aanvraag).

Het programma in extenso vindt u op www.artsenkrant.com\symposium - waar inschrijven ook mogelijk is. (Bron Artsenkrant - Geert Verrijken)

Foto Photo News.

Relevante artikels

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto