U bent hier

Minister Jan Jambon : 'We gaan door tot de hele boel is opgerold'

Internationaal | Nationaal
23.11.2015 - 08.02u
Door: Herman Gezelle

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon is het nog te vroeg om te besluiten dat de dreiging in Brussel nu minder is dan voor de politieacties van gisteravond. De actie is in elk geval nog niet gedaan, gaf hij aan. "We gaan door tot we de hele boel opgerold hebben", zei hij in een extra uitzending van "Het Journaal".

Jambon was karig met commentaar, om het lopende onderzoek niet in het gedrang te brengen. Dat Salah Abdeslam nog niet gepakt is en de actie van gisteravond dus mislukt zou zijn, wou hij niet met zoveel woorden zeggen. "De actie is nog niet gedaan. We gaan door tot we de hele boel opgerold hebben."

Meer details wilde hij niet geven. "De zaken zijn heel gevoelig, elk detail kan de zaken in het honderd doen lopen. Als je een verdediging opzet en je gaat zeggen "daar en daar staan we", dan is dat meestal interessante informatie voor mogelijke aanvallers. Dat gaan we dus niet wereldkundig maken."

"Als het federaal parket nieuwe elementen heeft, zal daar wel over gecommuniceerd worden", voegde de minister er in "De ochtend" aan toe. "Maar zij hebben de regie in handen."
"Rond de middag nieuwe analyse"

De gevolgen van de acties voor het dreigingsniveau in het Brussels Gewest zijn evenmin duidelijk. Jambon wacht op een nieuwe analyse van het OCAD. "Rond de middag zal die zijn nieuwe analyse afronden." Dan moet duidelijk worden of de strenge maatregelen in de hoofdstad van kracht blijven.

Jambon beseft dat dit "veel van de maatschappij en de overheid vraagt", "maar we gaan door zolang het nodig is". (vrt)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto