Met de nieuwjaarsreceptie van CD&V Herentals is het lange lijstje van nieuwjaarsrecepties afgesloten. 't Is begin februari en dat mag dan ook wel.  Voorzitster Mia Snoeys-Hermans mocht zondagmiddag in hotel  Karmel op de Grote Markt meer dan 200 sympathisanten verwelkomen uit Herentals en de afdelingen van de naburige gemeenten. In de bar van de Karmel werd een kinderopvang georganiseerd, een must voor een gezinspartij als de CD&V.

Voorzitster Mia was in vorm. Meteen een antwoord op het feit dat ze vorig jaar zo ziek was tijdens de receptie. De verschillende schepenen en raadsleden van de CD&V in de gemeente- en OCMW-raad werden voorgesteld aan het publiek en de minister.

En die minister was ernstig met een kwinkslag. Koen Geens weigerde sterke beloftes te doen naar de komende verkiezingen toe. Hij loofde wel het werk van de huidige regering, van de ministers in de federale en Vlaamse regering en van CD&V-voorzitter Wouter Beke. Hij ergerde zich niet aan de andere partijen, maar stelde dat de CD&V van eigen kracht moet uitgaan. En hij deed dat met de nodige humor en ernst zoals bij 'socialisten zijn ook mensen'.  Koen Geens: "De mensen die tevreden moesten zijn, zijn ontevreden, de mensen die eigenlijk ontevreden moeten zijn, zijn tevreden..."

CD&V stuurt raadslid Ronald Deckers naar de Vlaamse lijst. Ook de andere kandidaten uit het Neteland voor de Vlaamse en federale verkiezingen werden voorgesteld.