Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters gaat over tot actie en wijst in een tweede deelbeslissing bijna 20 miljoen euro uit het relanceplan toe aan concrete fietsinvesteringsprojecten, verspreid over de verschillende provincies.

Begin oktober maakte Lydia Peeters bekend dat in 2021 er een recordbedrag van 335 miljoen euro geïnvesteerd zal worden in fietsinfrastructuur in Vlaanderen.

De fiets wint aan populariteit en dat is een boost die Vlaams minister Lydia Peeters verder wil stimuleren. Vlaams minister Lydia Peeters wil dan ook inzetten op veilige en comfortabele fietspaden maar dat vraagt de nodige investeringen.

Vanuit het relanceplan worden extra investeringen in fietsinfrastructuur mogelijk. Met 125 miljoen euro extra vanuit het relanceplan worden de fietsinvesteringen voor 2021 opgetrokken naar maar liefst 335 miljoen euro.

Minister Lydia Peeters gaf eind oktober haar administratie de opdracht gegeven om een eerste schijf van 75 miljoen euro uit het relanceplan meteen vast te leggen in een lijst met concrete fietsprojecten.

Er volgt nu een tweede schijf met fietsprojecten verspreid over de verschillende provincies. Dit resulteert in een totaal investeringsbedrag van meer dan 20 miljoen euro voor meer dan 40 fietsprojecten.

Vlaams minister Lydia Peeters: "Een tweede schijft van meer dan 20 miljoen euro uit het Vlaamse relanceplan wijzen we meteen toe aan een aantal concrete fietsinvesteringsprojecten. We willen een fietsreflex creëren bij elke Vlaming zodat die bij elke verplaatsing spontaan aan de fiets denkt.

Tegelijk willen we de fietsambitie bij alle overheden verhogen. Door samen te werken kunnen we snel zorgen voor meer en betere fietspaden en fietssnelwegen. Daarenboven trekken we de fietsinvesteringen fors omhoog naar een jaarlijks bedrag van meer dan 300 miljoen euro per jaar."