Vrijdagnamiddag heeft Philippe Muyters, Vlaams minister van Sport, de studenten-topsporters van Thomas More in Campus Blairon Turnhout in de bloemetjes gezet.  Geert Van Vaerenbergh, manager van het Belgisch bobsleeteam voor vrouwen en Elfje Willemsen brachten eerst het succesverhaal van de Belgian Bullets, zesde in Sotsji 2014.

De Thomas More hogeschool voert sport, fitness en gezondheid hoog in het vaandel en dat niet alleen in haar opleidingen en haar onderzoek. De hogeschool doet er ook alles aan om zoveel mogelijk studenten recreatief aan het sporten te krijgen. Een uitgekiend topsportbeleid is daar een hoeksteen van. Studenten-topsporters zijn nu eenmaal rolmodellen voor hun collega’s.

Het (top-)sportbeleid van Thomas More De Thomas More-hogeschool onderschrijft het sportbeleidsplan van de Associatie KU Leuven.  “De student-prestatiesporter kan zijn talenten ontplooien samen met zijn studies. De student-prestatiesporter kan een ambassadeur zijn voor zijn of haar universiteit of hogeschool en de federaties en clubs vinden in … een partner in hun topsportbeleid. We wensen deze win-winsituatie te verbinden met de begrippen kwaliteit en uitmuntendheid. Deze begrippen vormen ook een belangrijk element in de doelstellingen van de Associatie KU Leuven.”  Foto's A. Giebens / Nnieuws.