U bent hier

Minister Steven Vandeput te gast bij Rotary Club : 'Onze veiligheid is prioritair'

Herentals | Nationaal | Vlaanderen
11.03.2016 - 00.27u
Door: Herman Gezelle

Steven Vandeput, Minister van Defensie (N-VA) was donderdagavond op uitnodiging van Rotary Club Herentals te gast in het Daemshof. Minister Vandeput : 'Onze veiligheid is uiteraard heel belangrijk.  Ik denk hier vooral ook aan onze kinderen en kleinkinderen. Defensie gaat niet enkel over onze zee-, lucht-, en landmacht, maar ook over de cyberverdediging die iedere dag belangrijker wordt.

Specialisatie van onze strijdkrachten is niet meteen de boodschap. Wél verdere internationalisering en de uitbouw van onze vlotlopende EU-samenwerking met o.a. Nederland, Duitsland.  Defensie beschikt vandaag over een budget van 2,3 miljard euro, waarvan 1,7 miljard naar personeelskosten gaat. Dat kan efficiënter door een betere organisatie.'

Ambtenarenzaken : 'Van 14 FOD's naar 10 FOD's'

Steven Vandeput is ook Minister belast met Ambtenarenzaken. 'Alleen snoeien in het ambtenarenapparaat is niet de oplossing.  We gaan wel tegen 1 januari 2017 van 14 FOD's naar 10 FOD's (Federale Overheidsdiensten). Een kwaliteitsvolle dienstverlening aan onze klanten aanbieden, blijft een topprioriteit', onderstreepte Steven Vandeput.

Wim Liekens, voorzitter Rotary Herentals: 'Steven Vandeput was een boeiende spreker.  We kregen zo'n 90 belangstellenden over de vloer, dat is een succes.   Rotary Herentals plant nog interessante spreekavonden met o.a. op donderdag 7 april Karel Van Eerd.  Karel Van Eerd (1938) is de grondlegger van het huidige Jumbo Supermarkten: de tweede supermarktketen van Nederland. Het bedrijf waar hij tot op de dag van vandaag nog altijd actief is als president-­‐commissaris.

Op dinsdag 21 juni ontvangt Rotary Club Herentals Pascale Naessens, het toonbeeld van de hedendaagse, bewuste en creatieve vrouw & succesvol schrijfster van 'Mijn Pure Keuken'.

Guy Verellen / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto