Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Minister Verlinden bezoekt markt in Geel : 'Drugs in stadspark Geel'

Geel Markt bezoek Annelies Verlinden

Vanmorgen maakte politiezone Geel-Laakdal-Meerhout cijfers bekend van een controleactie in het stadspark van Geel. Bij 34 gecontroleerde personen reageerde de drughond. Bovendien werd in het park allerlei drugs aangetroffen (cannabis, hasj, cocaïne en XTC).

Deze alarmerende cijfers bracht minister Verlinden naar Geel tijdens de wekelijkse markt. Minister Verlinden, bevoegd voor Binnenlandse Zaken, ging in dialoog met de Gelenaar.

'CD&V, de partij van de minister, pleit in haar agenda voor meer blauw op straat. De gebeurtenissen in Geel bevestigen deze noodzaak.  De inwoners van Geel benadrukken het onveiligheidsgevoel dat gecreëerd is. Een gevoel dat ze samen met Tine Gielis, burgemeester van Laakdal en nummer drie op de federale lijst, ter harte neemt. Het is de taak van de politiek om de veiligheid van onze inwoners te garanderen.

‘De nood naar een veilige stad mag niet in dovemansoren vallen’, benadrukt Tine Gielis. Meer blauw op straat, blijvend sensibiliseren en inzetten op overleg tussen school en politie is essentieel. Om het veiligheidsgevoel te verbeteren wil cd&v ook inzetten op de gemeenschapswacht. Ze denken ook aan het invoeren van contactpunten als aanspreekpunten voor mensen die zich bedreigd voelen.'

Geel Markt bezoek Annelies Verlinden

Deel dit artikel