U bent hier

Minister vernietigt milieuvergunning 8 windturbines Ecopower langs kanaal Herentals-Bocholt

Kempen regio | Mol
09.12.2014 - 14.54u
Door: Herman Gezelle

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege 'CD&V) vernietigt de milieuvergunning die de Deputatie uitreikte aan Ecopower voor 8 windturbines in de omgeving van Sas VI ten zuiden van het kanaal Bocholt – Herentals. Het ging om turbines van 3,2 megawatt met een tiphoogte tot 200 meter. De minister oordeelt inhoudelijk negatief over het dossier. Ook het gemeentebestuur gaf eerder al een negatief advies voor de milieuvergunning.  

Ondanks het negatieve advies van het gemeentebestuur gaf de Deputatie van de provincie Antwerpen dit voorjaar toch een milieuvergunning aan het windturbineproject van Ecopower. Verschillende omwonenden gingen in beroep bij de Vlaamse minister van Omgeving, Natuur en Landbouw. Na een studie van het dossier vernietigt zij nu de beslissing van de Deputatie.

Dit betekent meteen ook dat de uitgereikte stedenbouwkundige vergunning niet kan worden uitgevoerd. Ook hiervoor lopen nog beroepsprocedures.

Oordeel minister

De minister oordeelt inhoudelijk negatief over het dossier. Zo motiveert de minister in haar beslissing dat het project “de goede ruimtelijke ordening in het gedrang brengt” en “dat de hinder en de effecten op mens en milieu en de risico’s voor de externe veiligheid, veroorzaakt door de aangevraagde inrichting, niet tot een aanvaardbaar niveau kunnen worden beperkt.”

Wat nu?

De beroepsbeslissing van de minister zal met de gekende gele borden ter plaatse worden aangeplakt. Ecopower heeft een termijn van zestig dagen om een verzoekschrift in te dienen bij de Raad van State om de beslissing van de minister nietig te verklaren.

Raadplegen?

Iedereen die de uitgebreide beslissing van de minister wenst te raadplegen, is tijdens de openingsuren van de milieudienst welkom in ’t Getouw (gelijkvloers).  Op de foto : het gebied  van de inplanting langs het kanaal Bocholt – Herentals  / N.

imageMeer nieuws

Zware hinder op E313 en Antwerpse ring door ongevallen met vrachtwagens

Grobbendonk | Herentals | Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 21.01.2020 - 13.16u

Extra fietsbeugels

Herentals 21.01.2020 - 11.12u

Provincie Antwerpen telde 12 procent meer fietsers in 2019

 Provincie Antwerpen telde 12 procent meer fietsers in 2019
Provincie Antwerpen 21.01.2020 - 06.13u

Metershoge waterfontein in Schoolstraat

Herentals 20.01.2020 - 15.21u

kOsh Kieswijzer

kOsh Kieswijzer
Herentals | Neteland 20.01.2020 - 15.08u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto