Vanaf maandag 12 september start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met renovatiewerken aan de brug van Hezewijk over de E313 in Olen. Tijdens deze periode is de brug volledig afgesloten voor alle verkeer. Minstens anderhalve maand zal een omleiding gelden.

Wat gebeurt er?

De bovenbouw van de brug wordt volledig gestript.
De asfaltverharding en waterdichting worden vernieuwd.
De brugvoegen worden uitgebroken en vervangen.
De dekstenen worden vervangen door een betonnen randbalk.
De brugleuningen worden opnieuw gegalvaniseerd.
Naast en onder de brug zal een grondig groenonderhoud plaatsvinden.

Omleidingen
De brug is tijdens de werken minstens anderhalve maand volledig afgesloten voor alle verkeer.

Het doorgaand verkeer volgt in beide richtingen een omleiding langs de N152
(Koning Boudewijnlaan/Dorp) – St.-Maartenstraat – Noorderwijkseweg – Olenseweg – Paradijsstraat. In de rubriek 'Downloads' vind je een plannetje van de omleiding in de twee richtingen (in oranje en blauw).

Fietsers worden omgeleid door Herentals via Keinigestraat (het verlengde van de Kijnigestraat) – Plassendonk – Acacialaan – Plassendonk – Hezewijk. (volg de fietsersborden op het plannetje)

Ook de bussen van De Lijn tussen Herentals en Aarschot (lijn 220 en 221) volgen tijdens de werken een omleiding via de Herentalseweg en de Koning Boudewijnlaan. Voor meer informatie daarover kan je terecht op www.delijn.be

Weersafhankelijk
Asfalteringswerken zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij nat of koud weer kan er niet worden geasfalteerd en schuift de timing van de werken op.

Blijf op de hoogte
Het lokaal bestuur probeert haar burgers zo goed mogelijk te informeren over de werken van het Agentschap Wegen en Verkeer. Buurtbewoners ontvangen een bewonersbrief.

Info: Wegen en Verkeer district Geel, 014 57 97 51