U bent hier

Minstens 500 activiteiten tijdens Week van de Korte Keten

Neteland
14.01.2019 - 11.38u
Door: Lex Verellen

Op de Vlaamse landbouwbeurs Agriflanders (Gent) werd de nieuwe editie van de Week van de Korte Keten afgetrapt. De partners dagen elke producent, vereniging of gemeentebestuur uit om een actie of evenement te organiseren tussen zaterdag 4 en zondag 12 mei 2019.

Geïnteresseerden kunnen naar één van de vele inspiratiemomenten komen of hun activiteit meteen doorgeven op www.weekvandekorteketen.be. Hoeve- en streekproducenten kunnen bovendien meedingen naar de provinciale titel 'Korte Keten Kop'.

Van zaterdag 4 mei tot zondag 12 mei 2019 organiseren de Vlaamse provincies, samen met de VLAM en de Vlaamse overheid, de tweede Week van de Korte Keten. Negen dagen lang vinden er in heel Vlaanderen tal van kleine en grotere familie-evenementen plaats.

Bezoekers kunnen er lekkers proeven in hoevewinkels en op streekproductenmarkten, fietsen langs landbouwbedrijven en lokale producenten of zelf in de potten roeren tijdens een kookdemonstratie met lokale producten.

500 activiteiten en evenementen

De tweede editie van Week van de Korte Keten werd aangekondigd tijdens de tweejaarlijkse landbouwbeurs Agriflanders in Gent. Daar gingen de Vlaamse provincies, VLAM, de Vlaamse Overheid en Steunpunt Korte Keten op zoek naar de eerste deelnemers.

Gedeputeerde voor Platteland Katleen Helsen: "We engageren ons om – samen met de andere provincies – minstens 500 activiteiten en evenementen op touw zetten. Door onze rijke traditie aan hoeve- en streekproducten mag dat voor de provincie Antwerpen geen probleem zijn.

We doen dan ook een warme oproep naar alle geïnteresseerden om mee in dit mooie initiatief te stappen. Wie een activiteit organiseert kan kiezen tussen een kleiner evenementen zoals het aanbieden van proevertjes of een bedrijfsbezoek én een grotere evenement zoals een open dag of streekproductenmarkt. Samen kunnen we van deze Week van de Korte Keten een prachtig verhaal maken."

Kom inspiratie opdoen bij jouw provincie

Of je nu een producent bent van hoeve- en streekproducten, een lid van een vereniging of een stad of gemeente vertegenwoordigt, iedereen kan een activiteit organiseren of mee ondersteunen. "We helpen je graag op weg.

Iedereen is welkom op één van onze inspiratiemomenten op maandagavond 21 januari in Berchem, dinsdagnamiddag 22 januari in Kasterlee of woensdagvoormiddag 23 januari in Heist-op-den-Berg. Je komt er te weten wat je zoal kan organiseren en je krijgt praktische tips voor de uitwerking. Wie naar zo'n inspiratiemoment komt, kan daar ook contacten leggen met tal van andere geïnteresseerden. Wie weet welke mooie samenwerking daaruit ontstaat", besluit gedeputeerde voor Landbouw Ludwig Caluwé.

Stel je kandidaat voor 'Korte Keten Kop'

Voor hoeve- en streekproducenten heeft de Week van de Korte Keten nog iets extra in petto. Zij maken kans om de 'Korte Keten Kop' van hun provincie te worden. Geïnteresseerden kunnen zich via https://weekvandekorteketen.be/voor-producenten/ inschrijven. De vijf laureaten kunnen rekenen op heel wat extra promotie. In de weken voor de start van de Week van de Korte Keten kan het publiek in elke provincie online stemmen voor zijn eigen 'Korte Keten Kop'.

 

imageMeer nieuws

Circus Pipo naast VC Herentals

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 28.06.2022 - 02.37u reading time1min

Circus Pipo slaat z'n tenten op aan het multifunctioneel terrein, Herenthoutseweg naast VC Herentals.  Je kan er van 1 tot en met 10 juli voorstellingen beleven.

Tickets aan de kassa of online https://circuspipobelgium.be/praktische-info/

'Circus Pipo staat sinds jaar en dag garant voor dé familie-uitstap bij uitstek.
Dit eigentijdse circus brengt een heerlijke mix van puur traditioneel circus en unieke, wervelende sensaties voor jong en oud.'

Braderij in westernstijl

Braderij in westernstijl
Herentals | Neteland 28.06.2022 - 01.41u

Wolfstee dicht tot februari 2023

Herentals | Neteland 28.06.2022 - 01.33u

Moonfield Festival op Oude Bleken Mol

Kempen regio | Mol 28.06.2022 - 01.14u

CVO HIK : start zorgopleidingen in Herentals

CVO HIK : start zorgopleidingen in Herentals
Herentals | Kempen regio | Neteland 27.06.2022 - 18.58u

Turnhoutse huisartsen slaken noodkreet over huisartsentekort: "Signaal geven aan de overheid"

EU | Kempen regio | Nationaal | Provincie Antwerpen | Turnhout regio | Vlaanderen 27.06.2022 - 17.27u

Tekentalenten gezocht voor de cartoonwedstrijd 'Olense Kartoenale'

Tekentalenten gezocht voor de cartoonwedstrijd 'Olense Kartoenale'
EU | Internationaal | Neteland | Olen 27.06.2022 - 16.06u

Piani, nieuwe all-in-one vloerspecialist van B&R Bouwgroep Arendonk

Piani, nieuwe all-in-one vloerspecialist van B&R Bouwgroep Arendonk
Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 27.06.2022 - 15.39u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto