Pasen ligt al even achter ons, maar Liverpool is uit de doden opgestaan tegen Barcelona. Divock Origi en Georginio Wijnaldum waren de auteurs van de verrijzenis in de Champions League. Barcelona, dat thuis met 3-0 had gewonnen, was het kind van de rekening na de 4-0-pandoering.

Liverpool is dus de eerste finalist, op 1 juni wordt Ajax of Tottenham de uitdager.

Liverpool - Barcelona in een notendop:

Sleutelmoment: Tien minuten voor het einde verrast Alexander-Arnold de verdediging van Barcelona met een aalvlugge corner. Origi draait de 4-0 knap in de haak en plaatst Liverpool voor de finale.

Man(nen) van de match: We kiezen voor een Belg en een Nederlander. Allebei hebben ze twee keer gescoord: Origi vervangt Salah met verve, een boze Wijnaldum valt knap in.

Opvallend: Voor het eerst sinds 2013 krijgt de Champions League geen eindwinnaar uit de Spaanse competitie. Toeval of niet, de finale vindt wel in Madrid plaats. (VRTNWS)

Onze Rode Duivels blijven de Premier League én de Champions League beheersen : gisteren knalde Kompany met een raket Man City richting leidersplaats en misschien wel de titel nu zondag.  Vanavond schitterde Origi met 2 goals : Liverpool naar de CL-finale.