U bent hier

Miss België : verkiezing wellicht uitgesteld, Herentalse Celine Van Ouytsel regeert langer

Herentals | Nationaal | Vlaanderen
13.08.2020 - 07.42u
Door: Mark Jaspers

Darline Devos, de organisatrice achter Miss België, zegt dat de kans klein is dat er begin januari 2021 een nieuwe verkiezing komt. In dat geval zou de Herentalse Celine Van Ouytsel nog een paar maanden langer kunnen regeren.

"We zijn in volle overhandeling met onder andere de directie van Plopsaland om er de provinciale verkiezingen te organiseren. Die vinden normaal in september plaats: ook dat wordt afwachten", zegt Devos.

"Verder liggen al onze activiteiten stil. We weten niet eens of we mogen repeteren. Het is al een wonder dat we nog een jaarboek hebben kunnen uitgeven met alle tweehonderd kandidates

. Het lijkt ons dus onwaarschijnlijk dat we in januari al een nieuwe Miss België-verkiezing kunnen houden. In dat geval is contractueel bepaald dat de huidige Miss België langer mag aanblijven. Het zou de eerste keer zijn in de geschiedenis dat we die clausule moeten toepassen."

De reis voor finalisten naar Egypte valt allicht in het water. "Het zou kunnen dat we de verkiezing alleen op televisie uitzenden, zonder publiek." (pb MB) Foto Johan Temmerman/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto