Zaterdagavond 8 oktober vond in het prachtige decor van San Marco Village de finale plaats van Miss Fashion 2012. Miss Fashion is een nationale modellenwedstrijd, met toch nog een beetje "missgehalte".

De voorbije maanden werden de finalistes intensief voorbereid.

Het startshot van de nationale campagne werd gegeven begin juli. De meisjes vertrokken toen voor een fantastische reis naar Les Barreaux in Frankrijk. Al snel werd duidelijk dat het een zeer sterke , gemotiveerde groep was. De sfeer tussen de meisjes is steeds heel vrienschappelijk geweest. De voorbije maanden deden de finalistes heel wat fotoshoots(waaraan maar liefst 18 fotografen meewerkten ! ) en liepen ze verschillende modeshows. Verder kregen ze workshops en deden ze leuke actes de présence.Verschillende meisjes voerden zelf ook nog zeer intensief promotie.

Als kroon op het werk zetten de meisjes zaterdagavond een prachtige finale neer.

De show werd meteen met een knaller geopend : de meisjes verschenen in een stoere outfit en brachten een prachtige choreografie van Emmely Polen , op de beats van Inna, "Club Rocker".

Presentatrice Virginie Claes , de altijd sympathieke en entousiaste ex-Miss België ,verwelkomde het publiek en stelde de jury voor.Deze had een moeilijke taak , want de meisjes waren aan elkaar gewaagd en het was zelfs een nek aan nekrace. Virginie praatte de hele show op haar gekende manier vlotjes aan elkaar.  

Het opzet om San Marco Village te doen daveren is zeker gelukt !

Op het einde van het laatste défilé werden alvast een aantal titels en awards uitgereikt.

Best promo : Eveline Cerpentier, Vrasene

Best catwalk : Chancel Neves, Sint-Kruis

Best body : Carolien Gielen, Lommel

Photogenic : Jannah De Jonge, Zwalm

Publieksprijs : Carolien Gielen  Lommel

Persprijs : Jannah De Jonge, Zwalm

De meisjes stemden Carolien Gielen tot Miss Sympathie.

De organisatie overhandigde ook nog een award aan Emmely Polen voor Best choreographer. Dit was zeker verdiend.

Tijdens de pauze mocht Virginie nog enkele prijzen verloten in het aanwezige publiek. Een haarverwenpakket van Hair @ All en kadobons voor Magic White bleachings.

Het laatste gedeelte van de show werd ingezongen door Seg-Z.Met zijn eigen geschreven muziek wist hij het publiek te bekoren , hij kreeg op het podium zelfs gezelschap van enkele mensen uit het publiek.

Tijd voor de bekendmaking. De meisjes brachten op de tonen van "Simply the best"  hun einddéfilé.

Eerst werden nog enkele nieuwe internationale partnerships aangekondigd. 3 meisjes werden bekroond met een titel en zullen later dit jaar ons land vertegenwoordigen op een internationale wedstrijd.

Carolien Gielen werd " Miss Yacht Model Belgium" en zal in december deelnemen aan een bikini verkiezing in China.

Jannah de Jonge mag eind oktober al vertrekken naar China om deel te nemen aan Miss Tourism , een verkiezing die al meer dan 30 jaar wordt georganiseerd.

Julie Verpoort tenslotte zag een grote droom in vervulling gaan. Zij werd gekozen tot Face of the Universe Belgium , zij zal in december afreizen naar Afrika , haar droombestemming , om deel te nemen aan de internationale wedstrijd.

Jammer natuurlijk dat er niet meer plaatsjes zijn aan de top , want elk van de meisjes heeft er hard voor gewerkt. Perfect op schema werd nog voor middernacht de top 5 bekend gemaakt :

4th runner up : Julie Verpoort, Neerpelt

3rd runner up : Charlotte Focke, Gent

2nd runner up : Eveline Cerpentier, Vrasene

1st runner up : Jannah De Jonge, Zwalm

And he winner is ...

Miss Fashion 2012 : Carolien Gielen, Lommel.

Carolien kreeg een mooie kroon en een exclusief lint ontworpen door Geert De Puysseleyr. En uiteraard een uitgebreid prijzenpakket. Naast haar deelname aan Miss Yacht Model zal zij ook ons land vertegenwoordigen op de prestigieuze Miss Model of the World verkiezing in China , volgende jaar in oktober.

Proficiat nog aan alle kandidates. Het was een prachtshow na een aantal al even prachtige maanden van voorbereiding.

Het geheel werd nog mooi afgesloten met een spetterende afterparty.