U bent hier

Missionaris Peter Gijs ontvangt 2332 euro aan subsidie

Geel
22.10.2019 - 06.03u
Door: Mark Jaspers

De Molse Missionaris en zijn parochieteam in Venezuela kregen zondag 20 oktober een cheque van 2332 euro aan subsidie van stad Geel. Het project kreeg deze subsidie omdat het werkt rond de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's). De missionaris mocht de cheque in ontvangst nemen tijdens de missiezondag, waar 'Vrienden van de kapel' afscheid namen van hem. Peter vertrekt vandaag naar Venezuela en start zo met wat extra steun.

In de stad Valle de la Pascua probeert Peter Gijs de Venezolanen te ondersteunen en de armen toekomst en vooruitzicht te bieden. Het parochieteam in Venezuela heeft meerdere kleinschalige werkgroepen opgericht, die elk een project uitwerken zoals een parochieapotheek, voedselbedeling, cursussen naai- en herstelwerk,

Familiebegeleiding, Engels voor beginners, koken in sombere tijden... Deze projecten zijn verenigd onder de naam 'La Milagrosa' en vinden plaats in de armenwijk 'La Concordia' in het provinciestadje Valle de La Pascua. Ieder deelproject wordt deskundig begeleid door Venezolanen.

De Molse missionaris mag jaarlijks op heel wat steun rekenen van De 'Vrienden van de kapel'. Dat zijn regelmatige bezoekers van de kapel van sas 7 en hebben als doel het sociaal contact onder de leden te bevorderen.

Twee jaar geleden kwam de groep in contact met Peter, nadat zijn vader Hendrik overleed. Peter werkte toen al als missionaris in Venezuela. Sindsdien ondersteunen de 'Vrienden van de kapel' zijn project en trekken ze een groot deel door fondsen te werven en activiteiten te organiseren. Dankzij hen is er een groot Geels draagvlak voor dit project.

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 13.11.2019 - 12.34u

Staking ACOD verstoort dienstverlening De Lijn

Staking ACOD verstoort dienstverlening De Lijn
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 13.11.2019 - 10.02u

Lux Sparkling in Noorse staatswinkel

Lux Sparkling in Noorse staatswinkel
Geel | Internationaal | Kempen regio 12.11.2019 - 12.15u

Vorig jaar zijn 25.500 huwelijken gesloten in Vlaanderen

Vorig jaar zijn 25.500 huwelijken gesloten in Vlaanderen
Kempen regio | Vlaanderen 12.11.2019 - 11.55u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto