Mitch Voorspoels uit Herenthout bezorgde enkele jaren geleden zijn ouders de schrik van hun leven. Hij gaf zijn studies op en werd professioneel gamer. Gelukkig voor hemzelf en zijn ouders stootte hij door naar de internationale top van deze gamingwereld.

En Mitch heeft het gemaakt in als topgamer. Dit weekend strijken de beste gamers neer in de Ghelamco Arena in Gent. Daar worden 600 games verwacht op het kampioenschap League of Legends en Fifa 15. Er is een prijzenpot te verdelen van 30.000 euro, de winnende ploeg mag 10.000 euro verdelen. Je zou voor minder je studies laten staan. Voorspoels opereert onder de gamenaam Krespo. Hij verdiende op de voorbije 27 tornooien liefst 58.346,60 US Dollar.

Topatleet

Omdat te bereiken leeft en werkt Voorspoels als een echte topatleet. Hij beschikt over een diëtist, doet aan fitness en mindfulness.

Mitch Voorspoels is nog een keer in ons land. Voor zijn beroep als pro gamer reist hij gans de wereld rond om er kampioenschappen te betwisten. Met het kampioenschap in Gent dat door o.a. winkelketen Game Mania wordt ingericht, is hij nog eens in ons land en in thuisbasis Herenthout. In Gent mag hij dit weekend commentaar geven bij de wedstrijden.

En die wedstrijden worden via streaming op internet vaak gevolgd door gemiddeld 32 miljoen kijkers.