Geassembleerd in Maldegem, getransporteerd doorheen Vlaanderen, is de Brensj geland in Herentals. Op de parking van Ecohuis kun je vanaf vandaag binnenstappen in de eerste Brensj, een mobiele eco-unit met diensten op maat.

"Ideaal voor mensen die hun oude dag in de tuin van hun kinderen willen doorbrengen"

Het Herentalse bouwbedrijf Ecohuis pakt in het jaar dat het haar 20e verjaardag viert uit met een gloednieuw concept.

'De 'Brensj' is een mobiele eco-unit die voor verschillende doeleinden kan ingezet worden - zorgbehoevende ouders kunnen bijvoorbeeld in de tuin van hun kinderen wonen en thuiswerkers kunnen zo aan de slag in hun eigen kantoor', zegt Leen Beke van Ecohuis.

'Uniek is de dienstverlening op maat, gaande van maaltijden aan huis of poetshulp.

In 2015 richtte Ecohuis haar dochteronderneming Renopact op en vorig jaar nam het bedrijf het Maldegemse Primabouw over. Vandaag stelt Ecohuis 75 medewerkers tewerk, vorige maand nog werkte de houtskeletbouwer zijn 1.000ste woning af.

De 'Brensj' is de volgende stap in de groei van het bedrijf en speelt in op de noden van anno 2020.

'Zen' werkplek

Deze eerste Brensj is om in te werken
In deze module kan je genieten van je eigen werkplek en in alle rust bezoekers ontvangen. Ideaal om in de tuin te plaatsen. De high end afwerking maakt deze werkplek helemaal 'zen'.

Flexibel

Net als een Ecohuis-houtskeletwoning wordt een Brensj zoveel mogelijk op voorhand geassembleerd, zodat de werftijd minimaal is. Een Brensj wordt ook niet verankerd op een betonplaat, maar geplaatst op schroefpalen. Daardoor is hij steeds verplaatsbaar en ook wegneembaar.

Voorlopig staat deze Brensj nog op de parking van Ecohuis aan de Oud Strijderslaan 207 Herentals.

Zijn definitieve bestemming is nog even geheim. (lb-foto LB/Nnieuws)