Op vrijdag 16 april streek een mobiel tandartsenteam neer in Ten Hove en later op de dag ook aan Den Travoo in Balen. Inwoners die doorverwezen werden vanuit de sociale dienst, konden er terecht voor een standaard screening van hun gebit. In totaal namen 36 inwoners plaats in de tandartsstoel.

Het gaat om mensen die het financieel moeilijker hebben en een bezoek aan de tandarts daarom vaak uitstellen. Met deze preventieve screening willen we grote tandproblemen vermijden.

Het gaat om een testdag in het kader van het project 'Laat je tanden zien'. Op basis van de resultaten en ervaringen van deze testdag bekijken de sociale diensten van de eerstelijnszone Balen, Dessel, Mol en Retie of dit project in de toekomst effectief uitgerold kan worden.

Laat je tanden zien

Laat je tanden zien is een project binnen Huis van het Kind Balen, Dessel, Mol en Retie dat werkt rond sensibilisering en toegankelijkheid van tandzorg. Een gezond gebit draagt in belangrijke mate bij tot de algemene gezondheid en het mentale welbevinden.

Meer info: Huis van het Kind Baldemore, 014 33 16 19, laatjetandenzien@gemeentemol.be