U bent hier

Mobiliteitminister Ben Weyts wil drones inzetten bij verkeersongevallen

Vlaanderen
22.09.2015 - 00.38u
Door: Herman Gezelle

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil in de toekomst drones inzetten bij een verkeersongeval. De onbemande vliegtoestellen zouden snel foto's kunnen nemen van de plaats van het ongeval.

Op die manier kan de weg sneller worden vrijgemaakt. Weyts wil daarvoor een proefproject opstarten.

Volgens Weyts heeft de federale politie al bevestigd dat ze wil meewerken aan het project. Toch zijn er nog enkele hinderpalen. "Er is nog altijd geen wettelijk kader voor de inzet van drones", legt de minister uit.

"Daarnaast moeten we ook sneller kunnen gaan met de bewijslast. Wanneer we foto's kunnen gebruiken als bewijs bij een verkeersongeval, moeten geen andere vaststellingen worden gedaan."

De regelgeving rond de vliegtoestellen wordt nu op federaal niveau besproken. Minister Weyts hoopt dat alles eind dit jaar juridisch geregeld zal zijn om drones in te zetten. (vrt)

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto