Het weekend van 2 en 3 oktober klopt het hart van Herentals voor mode. Op 5 catwalks in de Zandstraat en Bovenrij tonen Herentalse kledingwinkels, accessoire- en schoenwinkels hun nieuwe collectie.

In dit modeweekend zetten alle winkels in het centrum de deur open, ook op zondag. 'Hoogtepunt is het defilé van Celine Van Ouytsel en Femke Herygers. "Het belooft een gezellige tweedaagse met duizenden euro's aan cadeaus in de prijzenpot", zegt Tony Van Orshaegen, voorzitter van Handelshart Herentals.

De Herentalse handelaars zetten opnieuw de traditie verder dat alle winkels in Herentals hun deuren openzetten tijdens het eerste weekend van oktober. Dit jaar ligt de focus op mode.

"Opnieuw meer vrijheid na covid", verklaart Tony Van Orshaegen. "Feestjes mogen terug. Mensen hebben weer zin om zich op te kleden en zich te verwennen met een nieuwe outfit. We nodigen dan ook met plezier alle mensen uit om af te zakken naar het winkelcentrum."

Celine en Femke

Tijdens het Modeweekend op zaterdag 2 en zondag 3 oktober zijn de Herentalse winkelstraten verkeersvrij en de terrassen open. Tussen 14 en 17 u. geniet het publiek doorlopend van modeshows op 4 catwalks in de Zandstraat en eentje in de Bovenrij.

Mannequins zoals jij en ik showen de nieuwe collectie van een tiental Herentalse kledingzaken, accessoire- en schoenwinkels. Op zaterdag defileert ook Femke Herygers, dochter van voormalig veldrijder Paul Herygers. Op zondag is Celine Van Ouytsel, Miss België 2020, te gast op de catwalk.

'Duizenden euro's aan cadeaus'

Een leuk uitstapje voor iedereen die zin heeft in een gezellige shoppingdag in een feestelijk kader. DJ Lander zorgt voor de muzikale sfeer. Als extraatje pakt Handelshart Herentals uit met een grote tombola:

Bij je aankoop in een winkel krijg je een wedstrijdformulier. "Drop dit ingevuld in de urne aan de Lakenhal op de Grote Markt en maak kans op aankoopbonnen en cadeaucheques van Handelshart Herentals en cheques van de winkels zelf", legt de voorzitter uit. "Een grote prijzenpot. Want het is echt de bedoeling om de mensen te verwennen."

Samen met Weekend van de Klant

Het is dan ook niet toevallig dat het Modeweekend samenvalt met het Weekend van de Klant. "Zo krijgen beide initiatieven een extra dimensie. En leggen de handelaars de klanten extra in de watten met een cadeautje voor Weekend van de Klant."

Nog even praktisch: Op zaterdag 2 oktober zijn de winkels, ook de niet-kledingzaken, in het hart van Herentals open tussen 9.30 en 18 u., op zondag tussen 13.30 en 17.30 u. Ook handelaars uit Morkhoven en Noorderwijk zijn present om hun artikelen te etaleren.'  Foto rr.