De bekende horecafamilie Van Eyck opent op domein De Putten aan Houtem een nieuw concept : familierestaurant 'Moe Marie'.

Die naam verwijst naar de moeder van acht die 'wereldberoemd' is in Kasterlee voor haar kookkunsten én gastvrijheid. 'Moe Marie' vormt ook het voorlopig orgelpunt van een grote 'make-over' van het domein in Kasterlee.

"Wij zaten thuis bijna nooit met ons tienen aan tafel", lacht ondernemer Jan Van Eyck.

"We waren altijd met meer. Bij ons kwam altijd extra volk eten. Onaangekondigd meestal. En toch kreeg ons moe altijd genoeg bij elkaar om er iets heel lekker van te maken. Ik denk dat zij een belangrijke rol speelt bij onze liefde voor eten en eten klaarmaken."

Zus Hilde Van Eyck knikt instemmend. Zij zal samen met chef-kok Pascal Kusseneers de zaak die genoemd werd naar haar moeder leiden. Wat betekent dat ze in Link 21 in Herentals iets minder prominent aanwezig zal zijn.

"Wij gaan waken over het concept dat wil bewijzen dat je geen kaviaar en kreeft moet serveren om een kwaliteitskeuken te hebben. 'Moe Marie' zal staan voor een eerlijke, lekkere en toegankelijke keuken voor iedereen In een ongedwongen sfeer, zoals het bij de echte Moe Marie was.

Wij openen het restaurant op vrijdag 13 augustus. Niet toevallig net voor moederdag."

Kinderen

Chef Pascal Kusseneers ziet het meteen zitten. Hij was jarenlang chef-kok in Den Eyck, dat andere etablissement van de groep Van Eyck. "Tijdens de coronaperiode kwam ik tot het inzicht dat ik mijn schouders onder iets anders wou zetten", vertelt hij.

"Dit project is uniek. We willen hier met een uniek concept veel mensen aan een correcte prijs laten genieten in een zeer kindvriendelijke omgeving. Want op domein De Putten zijn de kinderen de Koning. Dus biedt 'Moe Marie' hen een lekker apart menu, zodat zij ook snel weer kunnen ravotten terwijl (o)ma en (o)pa rustig verder genieten."

Festival

De opening van familierestaurant 'Moe Marie' vormt het orgelpunt van een grondige vernieuwing van het bekende familiedomein De Putten. Er is fors geïnvesteerd in nieuw speelmateriaal en de herinrichting.

"We willen kindvriendelijk blijven, maar met meer oog op de toekomst van die bengels", stelt Jan Van Eyck. "Zij moeten de klimaatverandering mee aanpakken. Daarom gaan we ons steeds sterker profileren als ecovriendelijk. Met zitbanken, ecologische afsluitingen en speelgoed uit recyclagemateriaal.

Zelfs de speelberg zal een knipoog worden naar de afvalberg. Dat veranderingsproces zal nog even duren. Maar we zijn aardig onderweg en vieren dat daarom met een 'Familiefestival' op 6, 7 en 8 augustus.

Dan is de boerengolf gratis en is er een pak gratis animatie. Er komt zelfs een DJ voor de kinderen : Fijn en Klein Kinderdisco. Een week later opent 'Moe Marie'."

Doelgroep

Domein De Putten en 'Moe Marie' mikken in de eerste plaats op gezinnen. Maar daarnaast komen ook veel scholen jaarlijks op schoolreis en lijken bedrijven ook steeds meer de weg te vinden.

"Naast de 'meetings' een partijtje boerengolf spelen en genieten van eerlijk eten, lijkt steeds meer de trend te worden bij bedrijven", besluit Jan Van Eyck.