U bent hier

Moeke Mie en Tante Ingrid : 'We maken mutsen voor kankervechtertjes'

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen | Westerlo
14.08.2019 - 17.12u
Door: Herman Gezelle

Moeke Mie (Mie-Jee Lievens) en Tante Ingrid (Ingrid Luyten) zijn 2 hechte vriendinnen en ook collega’s. Beiden komen uit Westerlo. Ze maken gratis stoere of grappige mutsen en prinsessenpruikjes voor kankervechtertjes.  Moeke Mie : 'Een tijdje geleden zagen we op facebook dat een kleindochter van een ex-collega leukemie heeft. Dat meisje haar naam is Inoa.

In Nederland bestaat er een groep vrouwen die hele leuke dingen maken voor zieke kindjes. Dat zette ons aan het denken en we vroegen ons af of we dat hier niet konden doen.  We maakten dan een aantal leuke mutsen voor “kanjer Inoa” en we konden zien hoe blij ze was. Terug staartjes of langere haartjes, ook al was het dan maar van wol.

Inoa ging met haar mutsjes en pruikjes op haar hoofdje  naar Leuven, voor haar behandelingen.  Daar zagen ook andere kindjes onze werkjes.

We stelden onszelf voor aan de mama’s en papa’s en zo ging de bal aan het rollen.  Ondertussen hebben we al véél kindjes blij gemaakt. Er zijn ook al mooie vriendschappen ontstaan tussen de kindjes, hun ouders en onszelf.'

Werkjes ook op afdeling oncologie UZLeuven

'Ondertussen hebben we de toestemming van de afdeling oncologie in het UZLeuven om onze werkjes daar te verdelen. We hebben enorm veel bewondering voor de vechtlust van al die kanjers daar. Ze leggen een hele lange weg af met ups en downs. Met tegenslagen en lichtpuntjes. Maar opgeven is er niet bij.

Ook niet bij de ouders, die het soms dubbel zwaar hebben, omdat  één van de twee stopt met werken om bij hun zoon of dochtertje te zijn en het zo ook financieel zwaarder wordt.'

Plus-familie

'In Leuven en op evenementen die ten voordele van de kindjes georganiseerd worden, zie je dat tussen die ouders ook hechte vriendschappen ontstaan. Het is hartverwarmend hoe zij elkaar steunen. Ze noemen elkaar soms : plus-familie.

En bij dit alles proberen we ook een klein lichtpuntje te zijn, door de kindjes blij te maken met onze mutsjes, zodat ze hun favoriete held kunnen zijn zoals : spiderman, pokemon, pipi langkous, een draak of zeerover of een lieve prinses met glinsterende tiara, enz…

'Je kan onze kankervechtertjes helpen'

'Willen jullie ons helpen? Stuur dan een berichtje via onze fb-pagina. Zo kunnen we afspreken wat we het hardst nodig hebben op dat moment.

Soms is dat wol, soms zijn dat postzegels of een beetje centjes om naar Leuven te rijden (voor benzine) en om daar de parking te betalen

Het maken doen we gratis en we steken heel veel liefde in elke steek die we haken.  Onze kankervechtertjes kunnen jullie een hart onder de riem steken door te reageren op hun foto in het fotoalbum 'onze helden en prinsessen', besluiten Moeke Mie & Tante Ingrid vol enthousiasme.

Foto's met toestemming van de ouders/ Nnieuws.

Johan Temmerman/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto