Antwerp en Moeskroen hebben geen proflicentie gekregen voor volgend seizoen. De clubs zouden daardoor in principe naar de amateurreeksen zakken. Moeskroen gaat al zeker in beroep bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Antwerp reageert later.

Begin april kregen de clubs uit 1A hun licentie voor volgend seizoen, maar Moeskroen moest, net als Kortrijk en Lokeren, nog een week wachten op uitsluitsel. De club, die zich dit seizoen maar net kon redden, kreeg nu slecht nieuws van de Licentiecommissie.

KVC Westerlo : hoop doet leven...

Artikel 1532 van het bondsreglement over de toekenning van de vrijkomende plaatsen in het herenvoetbal,stipuleert dat er in geval van degradatie wegens het niet bekomen van de vereiste licentie het aantal dalers naar verhouding verminderd wordt in de reeks van de afdeling waarin de bestrafte club uitkwam. Dat wil dus zeggen dat als Excelsior Moeskroen ook voor het BAS geen licentie haalt en er een eersteklasser wegvalt, er automatisch geen daler meer is. Westerlo zou dan in de hoogste klasse blijven.

Moeskroen krijgt geen proflicentie en zou in principe naar de amateurreeksen zakken. Maar de club heeft meteen laten weten in beroep te gaan tegen de beslissing. "We zijn niet verrast", staat er op de clubwebsite.

"Het is immers al het derde jaar op rij dat men Moeskroen uit de hoogste klasse wil bannen. Nochtans zijn we administratief en sportief helemaal in orde. Ook financieel is de club gezond."

Moeskroen trekt dan ook naar het BAS om alsnog een licentie voor 1A te krijgen. "We voldoen aan alle voorwaarden en vinden dat de Licentiecommissie het nieuwe reglement verkeerd toepast. We zijn er dan ook van overtuigd dat Moeskroen in beroep wel een licentie zal krijgen. We hopen dat dit zo snel mogelijk gebeurt.'

Wordt vervolgd.