U bent hier

Mokapi verhuist naar splinternieuwe koffiebranderij

Kempen regio | Laakdal regio | Vlaanderen
25.10.2021 - 10.09u
Door: Herman Gezelle

Mokapi verhuist naar hun splinternieuwe koffiebranderij. Zaakvoerders Wim Janssens en Jef Seykens vinden dat het tijd is voor een betere locatie, meer ruimte en vooral vernieuwing.

Zo investeert Mokapi in een nieuwbouw van meer dan 900m². De bouwplannen werden uitgevoerd door bouwbedrijf Mathieu Gijbels, naar een ontwerp van architectenbureau Jacobs-Sneyers.

Passie voor koffie delen

Koffiebranderij Mokapi verhuist naar hun gloednieuwe koffiebranderij in Veerle-Laakdal. Het oude gebouw voldeed niet meer aan de wensen van het bedrijf en aan hun toekomstplannen.

Mokapi wil groeien en hiervoor hadden ze nood aan ruimte, vernieuwing en een andere locatie. "We willen graag onze passie voor koffie delen met anderen en onze klanten een totale beleving kunnen bieden. Onze keuze voor een gloednieuwe koffiebranderij was dan snel gemaakt", vertelt Wim Janssens, mede-zaakvoerder van Mokapi.

"Zo vind je naast een ruimte voor een uitgebreid aanbod in geschenk- en ambachtelijke producten ook een tastingruimte die het totaalconcept compleet maakt.

Daarnaast was de locatie van het oude gebouw niet ideaal, Mokapi lag achter een huis in een loods. De nieuwe locatie is vlak langs de weg en dus erg goed zichtbaar en bereikbaar voor de klanten". Sluit Wim af.

De bouwwerken begonnen vorig jaar pal in de eerste corona lockdown. "Door het snel nemen van de juiste maatregelen, konden we steeds blijven doorwerken.

We bouwden een moderne showroom met verschillende winkelruimtes van in totaal 900m²", vertelt Geert Flipkens, bouwadviseur bij Mathieu Gijbels.

Mokapi begint aan een nieuw hoofdstuk en is zo klaar voor de toekomst.

Over Mokapi

Zaakvoerders van Mokapi, Wim en Jef, hebben het bedrijf bijna 7 jaar geleden overgenomen. Ze deelden een passie voor koffie en zo is het idee om samen een koffie business te hebben, gegroeid.

Ze hadden het gevoel al lang beperkt te worden in hun doen en ze waren klaar voor het verschil te maken. In een wereld die overspoeld is van smartphone en informatie wilde ze een plaats creëren waar mensen willen zijn en kunnen genieten.

Ze hebben die droom kunnen waarmaken hier in België in Veerle-Laakdal. Nu zijn ze meer dan klaar om deze passie te delen met anderen die ook deze behoefte hebben en het verschil willen proeven. Een Kempisch kopje troost gemengd en gebrand op ambachtelijke wijze, stammend uit 1881.

Over Mathieu Gijbels
Nv Mathieu Gijbels is een 'voordenkend' bouwbedrijf uit Oudsbergen (Opglabbeek) gespecialiseerd in bedrijfs- en kantoorbouw. Voor iedere bouwbehoefte heeft Mathieu Gijbels een oplossing. Van nieuwbouw, renovatie tot en met service en onderhoud.

In 2020 realiseerde het bedrijf met zo'n 320 medewerkers een omzet van 85 miljoen euro. Het hoofdkantoor van Mathieu Gijbels is gevestigd in Oudsbergen (Opglabbeek). Sinds 2016 heeft het bedrijf een bureau in Gent voor Oost- en West-Vlaanderen en een verkoopkantoor in Nijvel.  Foto rr/.

imageMeer nieuws

Voka : 'Starters zorgen voor 7.800 nieuwe jobs in Mechelen en Kempen'

Voka : 'Starters zorgen voor 7.800 nieuwe jobs in Mechelen en Kempen'
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 18.01.2022 - 08.12u

Icoon Jules Müller overleden (93)

Icoon Jules Müller overleden (93)
Herentals | Neteland 17.01.2022 - 19.43u

Overlegcomité komt vrijdag opnieuw samen

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 17.01.2022 - 19.33u

14,3 miljoen euro extra om binnenvaart een boost te geven

14,3 miljoen euro extra om binnenvaart een boost te geven
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 17.01.2022 - 17.13u

Provincie Antwerpen zet glastuinbouwsector in de kijker

Provincie Antwerpen zet glastuinbouwsector in de kijker
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 17.01.2022 - 16.49u

Loos brandalarm in Kleerroos

Loos brandalarm in Kleerroos
Herentals 17.01.2022 - 12.11u

HIK CVO : 'Klaar voor 2022, klaar voor een frisse start'

HIK CVO : 'Klaar voor 2022, klaar voor een frisse start'
Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland 17.01.2022 - 11.10u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto