Nóg meer kruisbestuiving tussen kunst en (betekenisvol) ondernemerschap in de Bovenrij Herentals bij Moktamee.
"Hey waar ga je heen? Niet zomaar langsfietsen en langslopen. Geef mij eens een beetje aandacht deze keer. Eindelijk heb ik een stem die vertelt hoe ik me voel, man!" Het was het gebouw zelf dat, niet toevallig met Valentijn, voorbijgangers smeekte voor meer aandacht.

Dankzij 'The Singing Building', een project van de Nederlandse kunstenaars Lucas Maassen en Woody Veneman en rapper Fresku, wekte Moktamee het gebouw tot leven. Als creative hub gaan we de smeekbede van het gebouw met veel passie en liefde beantwoorden.

Moktamee gelooft in de kracht van kunst en betekenisvol ondernemerschap. Uit de combinatie van die twee kunnen de meest onverwachte en impactvolle projecten en zakelijke ideeën ontstaan.

Dankzij de uitbreiding naar de Bovenrij 30 kunnen we die ambitie nu ook makkelijker delen met de buitenwereld. De aanwezige kunstenaars, ambachten en ondernemers, alsook relevante organisaties zoals circusschool Locorotondo en de pas opgerichte spullenbib zullen ze de hele site een nieuwe uitstraling en elan geven.

In het gebouw aan de straatkant blijft de bestaande winkel voor handgemaakte hondenlijnen en natuurvoeding op de reeds bekende plek. Ann Mans hoopt er haar droom te verwezenlijken om van Doggy-line een fulltime bezigheid te maken.

Op heel korte termijn komen er nog een kapperszaak en een tattoo-salon bij. Met "Elegant Hair Style" verwelkomt Saif Al-Nuaimi vanaf volgende week zowel dames als heren. Saif is deelnemer aan VDAB Starterslabo. Hij vluchtte zeven jaar geleden uit Irak en kan hier eindelijk de kapperservaring vanuit zijn thuisland in de praktijk brengen.

Naast hem is Laura Meeus volop aan het inrichten om hopelijk midden maart haar tattoo-salon Alien Inc. te openen. Laura huurde al een ontwerpstudio bij Moktamee en kan - nu ze na het traject van VDAB Startslabo succesvol is opgestart als ondernemer in hoofdberoep - de volgende stap zetten in haar ondernemerschap zonder naar een andere locatie te moeten zoeken.

Elders in het gebouw vind je sinds kort ook SustainERP, het IT bedrijf van Tijmen Holt dat software ontwikkelt voor verduurzaming van bedrijfsprocessen; Studio Wolligheid, het beginnend stoffeerbedrijfje van Noëmie Géron dat gebruik maakt van restjes en gerecycleerd textiel; Idée Fabriqué het bureau van Patrick Jouret dat zich richt op ecologische reclamepanelen en bewegwijzering, enzovoort.

Er zijn dankzij deze uitbreiding nieuwe kansen voor makers en ondernemers om hun passie en ambitie bij Moktamee een boost te geven. Als we mogen dromen, ontvangen we heel graag betekenisvolle ondernemers (in spé), zoals sociaal-maatschappelijke pop-up horeca, een ethische kledingwinkel, handgemaakte juwelen of andere producten enz.

Met "Boost your impact" krijg je ook toegang tot een ondersteuningsprogramma met workshops en individuele begeleiding.'