U bent hier

Mol, Balen en Dessel stoppen met roken’ klokt af op 165 stoppers

Kempen regio | Mol | Neteland
12.01.2018 - 14.25u
Door: Lex Verellen

Maar liefst 71 Mollenaars, 45 Balenaars en 49 Desselaars stappen 2018 rookvrij in. Op 17 januari sloten we de geslaagde campagne 'Mol, Balen en Dessel stoppen met roken' feestelijk af op het Zilvermeer. Meer dan 75 procent van de deelnemers stopte volledig met roken. De tabakologen en het gemeentebestuur van de drie gemeenten zijn ongelofelijk trots op dit resultaat.

In september 2017 startten 165 inwoners van Balen, Dessel en Mol aan een gezond en levensveranderend traject. In acht sessies werden ze begeleid door professionals om stilaan hun rookverslaving te stoppen. Met de steun van elkaar en de tabakologen slaagden ze erin om snel te minderen en uiteindelijk zelfs volledig te stoppen met roken. Het aantal succesvolle deelnemers is voor de tabakologen geen verrassing. Zij zijn fier op de deelnemers die met toewijding het traject succesvol hebben doorlopen.

Ambassadeurs

Zowel Mol, Balen als Dessel gingen op zoek naar dé verstokte roker van hun gemeente. Die kreeg de titel van 'rookstopambassadeur' en kreeg als taak om zijn mede-stoppers extra te motiveren. Bart Dirkx (Mol), An Loos (Balen) en Gunther Gys (Dessel) gingen de uitdaging aan. In de spotlights staan terwijl je aan een stevige opdracht begint, niet gemakkelijk. Ze zijn alle drie met glans geslaagd in hun opzet!

Ook stoppen met roken?

Als 165 Mollenaars, Balenaars en Desselaars kunnen stoppen kan jij dat zeker ook! Alle info vind je op www.tabakstop.be. Je kan zowel individueel als in groep aan een traject starten.

Meer info: sportdienst, 014 33 05 10, sportdienst@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto