U bent hier

Mol eerste gemeente waar akten burgerlijke stand vroeger raadpleegbaar zijn

Mol
18.11.2019 - 10.24u
Door: Mark Jaspers

De wet van de openbaarheid van akte is aangepast. Hierdoor zijn geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten voortaan eerder toegankelijk voor het publiek. Vroeger moest elke akte 100 jaar oud zijn alvorens je ze kon raadplegen.

Nu zijn het enkel nog de geboorteakten. Overlijdensakten kan je nu al raadpleegbaar vanaf 50 jaar, huwelijksakten vanaf 75 jaar. Je vindt de indexen van de akten op www.bskempen.be.

Mol is de eerste gemeente in Vlaanderen waarvan de indexen van de akten volledig raadpleegbaar zijn tot de toegelaten openbaarheidstermijnen. Om je maar een idee te geven: de raadpleegbare indexen gaan terug tot 1799.

Enkel de huwelijken gaan maar tot 1950. Ben je op zoek naar je familiegeschiedenis of vraag je je af wie je grootouders waren? Dan komen er nu heel wat extra jaren aan raadpleegbare akten bij.

Meer info: dienst erfgoed, 014 33 09 70, archief@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Opinie : 'Onduidelijke en versleten verkeersborden geven fout signaal'

Herentals 12.12.2019 - 01.02u reading time5min

De krijtlijnen voor het Vlaamse mobiliteitsbeleid werden in april 2019 in een Decreet  betreffende de basisbereikbaarheid hertekend. 'Het mobiliteitsbeleid is erop gericht de bereikbaarheid te garanderen voor een bruisende, actieve en welvarende samenleving. Iedereen moet zich kunnen ontplooien, werken, naar school gaan, spelen, winkelen en ontspannen.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto