Woensdag zette directeur Kom op tegen Kanker (KotK), Marc Michils, Mol in de bloemetjes. De organisatie lauwert Mol voor de uitzonderlijke inspanningen die geleverd worden ter ondersteuning van Kom op tegen Kanker. Uiteraard is KotK ook verheugd dat ze de deuren openzetten als middagstad in de 1000 km.

Kom op tegen Kanker bekroont Mol tot 'Kom-op gemeente' met een mooi verkeersbord. Dit bord pronkt binnenkort op een opvallende plaats.

Ondersteuning

Alle activiteiten georganiseerd door het 'Mols Comité Kom op tegen Kanker' worden uitgebreid ondersteund door het gemeentebestuur. Daarnaast vaardigen we al enkele jaren heel wat fietsers af in de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Dit jaar nemen er 32 fietsers deel in de vier gemeentelijke teams.

Bijkomend zijn er nog vijf teams samengesteld door inwoners uit onze gemeente en verschillende Mollenaren die meedoen via andere teams. Bovendien zijn ze op donderdag 5 mei gaststad voor dit grootschalige fietsevent. Als middagstad toveren ze Den Uyt om tot een rennersdorp en wordt de Markt voor de gelegenheid een evenementendorp.

20 jaar comité

Het 'Mols Comité Kom op tegen Kanker' is sinds 1997 actief. De werkgroep bestaat uit tal van vrijwilligers en heeft als doel vooral mensen informeren, sensibiliseren en geld inzamelen voor de campagne 'Kom op tegen Kanker'. Ook de lotgenotengroep LotinCo is intussen een vijftal jaren actief.