Met maar liefst 1 300 beeldjes is het streefdoel van 1 000 Molse beeldjes voor het herdenkingsmonument WOI ruimschoots overschreden. Het gemeentebestuur is dan ook bijzonder fier op zijn inwoners. Jullie hebben het geweldig gedaan! Het is nog maar eens een bewijs dat Mollenaars het hart op de juiste plaats hebben. Wanneer het herdenkingsmonument in het voorjaar 2018 in Ieper officieel geïnstalleerd wordt, is Mol met een hele mooie delegatie beeldjes aanwezig. Dankjewel aan iedereen die dit project in onze gemeente tot een succes maakten!

Van 3 tot en met 11 maart stond het mobiele atelier van Coming World Remember Me (CWxRM) in jeugdhuis Tydeeh. Iedereen kon er deelnemen aan één van de workshops om een kleien beeldje te maken.

De doelstellingen 'herdenken, helpen, reflecteren en verbinden' waren in het mobiele atelier duidelijk voelbaar. Onder de deelnemers zagen we ook heel wat (groot)ouders met kinderen. Elke deelnemer betaalde vijf euro waarvan de helft gebruikt wordt voor de productie van het herdenkingsmonument. De andere helft gaat naar het goede doel, meer bepaald naar het steunen van kinderen die zich door huidige oorlogssituaties in fysieke en/of psychische nood bevinden.

Coming World Remember Me of CWxRM
Het project Coming World Remember Me of CWxRM is een project van kunstenaar Koen Vanmechelen en vzw Kunst in opdracht van de provincie West-Vlaanderen. Hun doelstelling is om in 2018 een land-artinstallatie van 600 000 beeldjes te creëren op het niemandsland van de frontzone rond Ieper. 600 000 beeldjes in klei – één beeldje voor iedere gesneuvelde op Belgische bodem. Het project is een maatschappelijk statement voor vrede: op een plek waar honderd jaar geleden de bloedigste oorlog uit onze geschiedenis werd uitgevochten, komt nu een rustgevende reflectieplek waar heel veel mensen rust zullen vinden.

Het initiatief om dit project ook naar onze gemeente te halen, kwam van Rozenberg S.O. Het gemeentebestuur, Cultuurcentrum 't Getouw, jeugdhuis Tydeeh en tal van andere partners verleenden hieraan graag hun medewerking.