Uit solidariteit met de slachtoffers besliste de gemeenteraad op 18 mei om 3 125 euro uit het noodhulpfonds over te maken aan Nepal. Op 25 april werd Nepal getroffen door een zware aardbeving. Daarnaast organiseert de dienst ontwikkelingssamenwerking op 26 mei om 20 uur in zaal 't Getouw de diavoorstelling 'Nepal, land van de glimlach'. Iedereen is welkom.

Naar schatting 5 miljoen mensen zijn door de ramp getroffen. De 3 125 euro uit het noodhulpfonds wordt overgemaakt aan Bikas, een vereniging aangesloten bij de Molse derde wereldraad die haar werking heeft in meerdere getroffen dorpen in Nepal.

Diavoorstelling 26 mei
Voor 6 euro kan je op dinsdag 26 mei om 20 uur de diavoorstelling 'Nepal, land van de glimlach' bijwonen in Zaal 't Getouw, Molenhoekstraat 2. De voorstelling is een initiatief van Guido Riemenschneider in samenwerking met de dienst ontwikkelingssamenwerking. De opbrengst wordt geschonken aan de vzw Cunina die het geld gebruikt voor de opbouw van huizen in de getroffen gebieden.

SOS Nepal
De aardbeving van 7.8 op de schaal van Richter is de zwaarste aardbeving in het land sinds 1934. Door ineengestorte gebouwen en andere vreselijke verwoestingen kwamen al meer dan 4 300 mensen om. Veel mannen, vrouwen en kinderen zitten waarschijnlijk nog vast onder het puin. In het rampgebied is grote nood aan drinkwater, voedsel, kleding en tijdelijk onderdak. Om de slachtoffers te helpen, startte het Consortium 12-12 de nationale steunoproep 'SOS Nepal'.

Slachtoffers steunen?
Wil jij ook je steentje bijdragen en de slachtoffers steunen? Stort dan je bijdrage voor SOS Nepal op het rekeningnummer BE19 0000 0000 1212 (BIC: BPOT BE B1) van vzw Consortium 12-12, 1210 Brussel.

Noodhulpfonds
Het noodhulpfonds is een begrotingspost die jaarlijks voorzien wordt om bij grote rampen snel een bijdrage te kunnen leveren. Dit fonds past in onze gemeentelijke ontwikkelingssamenwerking. Het fonds werd opgericht naar aanleiding van de verwoestende orkaan Mitch in 1999 in Nicaragua én de aardbeving een jaar later in Turkije.