Het gemeentebestuur verdeelt 24.992 euro over elf Molse derde wereldorganisaties.  Dat besliste de gemeenteraad na unaniem advies van de Molse derde wereldraad. Elke vereniging ontvangt een subsidie van 2.272 euro.

Met dit bedrag wil het gemeentebestuur hun projectwerking in het Zuiden ondersteunen.

Na advies en inspraak van alle derde wereldorganisaties die lid zijn van de Molse derde wereldraad besliste de gemeenteraad op 19 december om 24.992 euro te verdelen over elf projecten die door de Molse derde wereldraad ondersteund worden.

Projecten

De verschillende organisaties dienden vooraf een schriftelijk project in bij de derde wereldraad.

Tijdens de derde wereldraad van 7 september stelden deze organisaties hun project voor en gaven zij een overzicht van alle activiteiten die zij het afgelopen werkjaar organiseerden.

Derde wereldraad

De derde wereldraad kiest bewust voor deze manier van werken. Zo blijven zij op de hoogte van elkaars werking en de projecten die gerealiseerd worden.

Daarnaast leren de verschillende organisaties van elkaars fouten en successen. Enkel zo kunnen de leden van de derde wereldraad een goed onderbouwd advies geven aan de gemeenteraad.

Verdeling subsidies

Op basis van de projectvoorstelling en de georganiseerde activiteiten besliste de gemeenteraad unaniem om volgende derde wereldorganisaties en hun projecten te ondersteunen, een advies dat door de gemeenteraad werd opgevolgd.

1. Bikas (Nepal)
2. Broederlijk Delen
3. Damiaanactie
4. Gammol (Gambia)
5. Imazighen (Marokko)
6. Nyunmatabo (Ghana)
7. TemFoundation (Kameroen)
8. UniAf (Burundi)
9. Vredeseilanden
10. Vrienden van Cuba
11. Zaba Kina (Congo)

Meer info: dienst ontwikkelingssamenwerking, 014 33 15 63, lief.tips@dsomol.be