U bent hier

Mol wint Armoedeprijs 2021 en €10.000

Mol
19.11.2021 - 15.15u
Door: Herman Gezelle

Mol sleept de Armoedeprijs 2021 in de wacht. 'Onze strijd tegen armoede op onze scholen - waarbij één maatschappelijk werker van de sociale dienst fungeert als aanspreekpunt - wordt beschouwd als een grote meerwaarde om gelijke onderwijskansen te stimuleren', klinkt het bij het schepencollege.

'Deze Federale Prijs Armoedebestrijding is een bekroning op ons werk. Het levert een cheque van €10.000 op die we opnieuw investeren in de strijd tegen armoede.

Het outreachend werken was doorslaggevend in het behalen van deze titel. De sociale dienst zet één maatschappelijk werker in als aanspreekpunt op de scholen en in armoedeverenigingen. Zij ontmoet gezinnen op school en in hun verenigingen, plaatsen die erg laagdrempelig zijn. Dat maakt het gemakkelijker om een gesprek aan te knopen en de stap naar hulp te zetten.

Cheque van €10.000

Dit bedrag investeert Mol rechtstreeks in gezinnen die het écht nodig hebben. Hoe we dit concreet aanpakken en welk project we hiermee uitwerken, bekijken de diensten de komende weken.'

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto