U bent hier

Moldavische delegatie Special Olympics bezoekt Bobbejaanland

Internationaal | Kasterlee
10.09.2014 - 12.57u
Door: Franky Van Leeuwen

Op vrijdag 12 september ontvangt Bobbejaanland de 20 Moldavische deelnemers aan de Special Olympics Europese Zomerspelen 2014 voor atleten met een verstandelijke beperking. In samenwerking met de gemeente Oud-Turnhout wil Bobbejaanland hen zo een onvergetelijke dag bezorgen.

In het kader van het Host Town Program van de Special Olympics zijn de Moldavische atleten en hun begeleiders vier dagen te gast in Oud-Turnhout. Zo hebben ze voor de start van de Spelen nog enkele trainingsmomenten en worden ze daarnaast ondergedompeld in de plaatselijke cultuur. Philip Wicke, voorzitter van de werkgroep Special Olympics  van Oud-Turnhout, legt uit: “Tijdens het verblijf van de delegatie van Moldavië in Oud-Turnhout proberen we de atleten zo goed mogelijk voor te bereiden op de spelen. Een dagje Bobbejaanland kan dan niet ontbreken, hier kunnen ze alle sportstress even opzijzetten. Samen in de attracties gaan is dé manier om het groepsgevoel aan te wakkeren en om vriendschapbanden tussen de gastgemeente en de Moldavische delegatie te smeden.”

Onder de begeleiders is er ook een bekend gezicht van Oud-turnhout, nl. zwemster Leen Teunkens, die zelf verschillende keren deelnam aan de Special Olympics. Zij volgt de komst van de Moldavische atleten vanop de eerste rij.

Roland Kleve, directeur van Bobbejaanland, zal de delegatie op 12 september in het park verwelkomen. Ook de Smurfen zijn van de partij!

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto