De Molse Bouwmaatschappij streeft naar energiebesparingen bij huurders in de wijk Keirlandse Zillen en Egelsvennen. Energieambassadeurs die zelf in de wijken wonen, informeren en begeleiden de andere wijkbewoners. Samen focussen ze op verwarmen, verluchten en efficiënt gebruik van elektrische toestellen. Dit project wordt uitgewerkt in nauw overleg met het gemeentebestuur en het OCMW. Een Energiekermis op 14 mei zorgde voor een feestelijk startschot.

Samen met de wijkbewoners aan de slag gaan om het energieverbruik te verminderen, dat is de doelstelling van het project 'Spaar mee voor een dikkere portemonnee!'. De Molse Bouwmaatschappij leidt enkele vrijwillige huurders op tot energieambassadeurs. De ambassadeurs zullen via persoonlijk contact andere bewoners informeren over verstandig verwarmen en verluchten maar ook over het gebruik van elektrische toestellen. Bewustmaking vormt immers een eerste stap in gedragsverandering.

Samenaankoop elektrische toestellen

Binnen het project organiseert de Molse Bouwmaatschappij ook een samenaankoop voor elektrische toestellen. Oude koelkasten, diepvriezers, wasmachines, ... zijn nefast voor het energieverbruik in vele gezinnen. Een samenaankoop maakt de investering in nieuwe energiezuinige toestellen haalbaar voor de huurders.

Feestelijk startschot met Energiekermis

Op 14 mei werd het project feestelijk gestart met een Energiekermis. Alle huurders van de wijken Keirlandse Zillen en Egelsvennen werden uitgenodigd om op een ludieke manier kennis te maken met het project. Huurders die zich ter plaatse inschreven voor het project kregen een energiebesparingspakket van de Energiesnoeiers. Alle huurders werden bovendien getrakteerd op een frietje.

Samenwerking partners

De Molse Bouwmaatschappij kent als eigenaar van de wijken de huurders en de mogelijke knelpunten. Ze zijn dan ook aanspreekpunt voor het project en de vrijwilligers. De duurzaamheidsambtenaar van de gemeente en de dienst energie van het OCMW ondersteunen het project. De provincie Antwerpen zorgt voor de klimaatsubsidie.

Meer info: Stephanie Van Eycken, stephanie.vaneycken@molsebouwmaatschappij.be, T 014 31 50 70