U bent hier

Molse oppositie verzet zich tegen terrassluiting om 24u

Mol
23.06.2020 - 07.47u
Door: Mark Jaspers

Het Molse gemeentebestuur (CD&V-N-VA) voerde een terrassluiting in - om 24u - een uur vroeger dan de sluiting van de café's. De voltallige oppositie verzette zich daartegen.

Open Vld+ raadslid Bas Van Olmen deed op de gemeenteraad van 22 juni een warme oproep om de horecaterrassen, in het verlengde van de café's, open te laten tot 1u.

"De Corona crisis wordt aangegrepen om terrassen een uur vroeger te sluiten", zegt Van Olmen. "Dat gaat totaal in tegen de logica der dingen: op een terras zitten in de buitenlucht is veel veiliger dan plots alle terrasgangers in naar een overvolle café te proppen.

De corona-maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad staan immers voor zo veel mogelijk activiteiten in open lucht. De oppositiepartijen S.pa, MeMo en Open Vld+ pleitten in de gemeenteraad in het verlengde van deze logica om de terrassen bijgevolg open te laten tot 1 uur.

Ook overlast is geen argument. De omgeving heeft niet alleen 3 rustige maanden achter de rug. In niet-corona tijden heeft Mol terrasgangers tot 3u en niet tot 24u.

"Desnoods had men deze regel moeten invoeren, voor de recent bijkomend toegestane terrassen", stelt Bas. "Het gemeentebestuur had ook geen oren naar die suggestie."

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto