Met een flyer die verdeeld wordt via de scholen zet de sociale dienst haar aanspreekpunt op de Molse scholen nog eens extra in de kijker.

Maatschappelijk werker Tessa Verwimp is rechtstreeks aanspreekbaar voor ouders die in het begin van dit nieuwe schooljaar financiële zorgen hebben. Ook voor andere vragen staat ze voor hen klaar.

Zo hoopt de sociale dienst de drempel te verlagen voor ouders van schoolgaande kinderen.

'De sociale dienst is er ook voor jou', dat is de titel van de flyer die de sociale dienst verdeelt via de Molse scholen. De flyer laat ouders weten dat ze met financiële zorgen over de start van het schooljaar terechtkunnen bij Tessa Verwimp. Zij is als maatschappelijk werker aanwezig op de scholen en het aanspreekpunt voor ouders.

Hoewel al maar meer mensen hun weg vinden naar onze sociale dienst, zijn er nog heel wat inwoners die we niet bereiken. Dankzij de maatschappelijk werker die van uit de sociale dienst aanspreekpunt is op de Molse scholen, bereiken we makkelijker ouders die het moeilijk hebben. Elke school organiseert de samenwerking met de sociale dienst op een gepaste manier.

Voor kleine en grote vragen

De sociale dienst staat klaar voor iedereen, ook voor wie gevolgen ondervindt van de coronacrisis. Deze ondersteuning is niet beperkt tot mensen zonder inkomen, maar is toegankelijk voor iedereen die hier nood aan heeft.

Het kan gaan over kleine vragen, een klein duwtje in de rug, waarmee je misschien geholpen bent. Maar ook bij grotere vragen staan we paraat.

Wat als ik mijn (school)rekening niet kan betalen?
Waar kan ik een huursubsidie aanvragen?
Wat is de vrijetijdspas? Heb ik recht op vrijetijdskorting?
Waar kan ik terecht voor juridisch advies of voor betaalbare psychosociale hulp?
Heb ik recht op verhoogd kindergeld of op een verhoogde tegemoetkoming?
Kan ik hulp krijgen bij mijn administratie?.  Info tessa.verwimp@gemeentemol.be