Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mondelēz investeert €30 miljoen in Herentalse koekjesfabriek om productiecapaciteit te verhogen : extra jobs

Mondelèz

Mondelēz International, producent van iconische merken zoals LU, Côte d’Or of Milka, heeft aangekondigd dat het meer dan €30 miljoen zal investeren in haar koekjesfabriek aan de Montezumalaan in Herentals. Daar worden onder andere Prince, TUC en PiM’s gemaakt, enkele van de meest geliefde Belgische koekjes.

De nieuwe installaties zouden begin 2024 operationeel moeten zijn en stellen ’s werelds grootste koekjesproducent in staat om de site om te vormen naar een modernere, meer flexibele en competitieve fabriek, terwijl de productie-capaciteit wordt verhoogd.

Extra jobs

De nieuwe machines en de nieuwe productielijn zullen over een jaar operationeel zijn.

In de tussentijd gaat Mondelēz Herentals op zoek naar 10 tot 20 nieuwe medewerkers voor die productielijnen. Momenteel zoeken we vooral technisch geschoolde medewerkers om die investeringen te realiseren. Als de nieuwe productielijnen begin volgend jaar in werking gaan treden, hebben we daar ook nieuwe medewerkers voor nodig', klinkt het bij het management.

Met deze investering herbevestigt Mondelēz International het vertrouwen in de expertise van de fabriek in de Keizerstad.

De investering van meer dan 30 miljoen euro maakt het mogelijk om nieuwe technologieën te implementeren en zal bovendien de productiecapaciteit van de koekjesfabriek in Herentals verhogen om zo te beantwoorden aan de groeiambities van de groep op de Europese koekjesmarkt. Het doel is niet alleen de huidige productiecapaciteit te verbeteren en uit te breiden, maar ook de proceskennis, de veiligheid en de kwaliteit te verhogen.

Bart De Geest, Herentals Plant Director Mondelēz International: "Met deze belangrijke investering zetten we de modernisering van de productinstallaties in onze vestiging in Herentals verder en creëren we een zeer efficiënte en robuuste toeleveringsinfrastructuur voor onze iconische koekjes zoals Prince, Tuc en PiM’s. In combinatie met de verdere ontwikkeling van onze personeelsexpertise, zal deze operatie de fabriek in staat stellen haar concurrentievermogen te ontwikkelen en haar voor te bereiden om verder te groeien in de toekomst.”

Investeringen in machines met focus op de hoofdproductielijnen van de fabriek

De investering omvat de installatie van een nieuwe productielijn voor TUC-crackers, naast de twee reeds bestaande lijnen. Deze nieuwe lijn zal een extra capaciteit van 6500 ton creëren voor TUC, wat betekent dat het tot 40% toekomstige groei kan ondersteunen.

Tegelijkertijd wordt er een volledig nieuwe productiehal geïnstalleerd voor de Prince-koek die begin 2024 operationeel zou moeten zijn. Deze nieuwe productiehal zal chocolade crèmevulling produceren met de nieuwste technologie voor de populaire Prince-koek. Deze aanzienlijke verbetering van het productiemateriaal sluit mooi aan bij de focus van de fabriek, namelijk de ontwikkeling van haar belangrijkste “hoofdlijnen” Prince en TUC.

Naast deze investeringen krijgt ook de productie van de iconische PiM’s-koekjes een upgrade met een nieuwe cake bakoven en met een verbetering van het chocoladeproces. De nieuwe PiM’s oven zal een van de eerste zijn binnen het fabrieksnetwerk van Mondelēz International in Europa die de overstap maakt van gas naar elektrische energie. Dit ondersteunt het engagement van het bedrijf om de koolstofuitstoot in haar productieprocessen te verminderen.

Voor Bastogne zal nieuwe verpakkingsapparatuur geïnstalleerd worden om nieuwe verkoopopportuniteiten te creëren. Daarnaast zal de fabriek ook nieuwe IT-systemen invoeren voor het beheer van het magazijn en het productiesysteem, om de efficiëntie van de productie te verzekeren en te verbeteren.

Bart De Geest stelt: "Met onze gecombineerde expertise in de productie van koekjes en chocolade is Herentals een van de grootste productiecentra van Mondelēz International in Europa. Dankzij dit engagement kunnen we inspelen op de groeiende marktvraag en het belang van de fabriek binnen de groep verstevigen.”   Foto's Mondelèz / Guy Verellen/NNieuws.

Montezumalaan 1, Herentals, België

Mondelèz

Deel dit artikel