U bent hier

Mondelèz krijgt vanaf 3 februari politie Neteland als buren

Herentals | Neteland
14.01.2020 - 12.59u
Door: Herman Gezelle

Vanaf 3 februari resideert  politie Neteland op de De Beukelaer-Pareinlaan naast het bekende koekjes- en chocoladefabriek Mondelèz. Het korps neemt de komende 2 jaar er zijn intrek tijdens de verbouwing tot Kunstencampus op de Molenvest.

'Mensen vergeten al een keer dat wij daar al jaren zitten', zegt korpschef Luc Smeyers politie Neteland (foto). 'Voor het korps is tegelijk nieuwe infrastructuur voorzien. Maar die verbouwingen zijn zo ingrijpend dat we er onmogelijk kunnen blijven werken.

Daarom verhuizen we voor de duur van die werkzaamheden naar een tijdelijk onderkomen.'

Het leegstaande kantoorgebouw naast de hoofdingang van Mondelèz was in principe instapklaar, maar een politiecommissariaat heeft nu eenmaal zo zijn eigenaardigheden.

Een klassiek kantoorgebouw beschikt tenslotte niet over cellen waar mensen voor een nachtje kunnen worden opgesloten. Daarnaast heeft een operationeel korps met een 100-tal medewerkers ook sanitair, douches en een kleine keuken nodig.

Het pand onderging het voorbije jaar heel wat verbouwingen, zodat de politiehoofdpost vanaf 3 februari De Beukelaer-Pareinlaan 3 als zijn uitvalsbasis heeft. Dat blijft het zeker tot de loop van 2022, wanneer de vertrouwde site op de Molenvest helemaal vernieuwd is.

Dan hebben ook de stedelijke academie voor grafische kunsten, muziek, woord en dans er een eigen onderkomen gevonden.

De bedoeling is de opdracht in april aan een aannemer te gunnen en dan zo snel mogelijk met de verbouwingen te starten. Het streefdoel blijft dat de Kunstencampus er op 1 september 2022 zijn deuren opent.

De verbouwing kost €16 miljoen. (pp) Foto Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto