Op 22 april bestelde Kasterlee voor alle inwoners vanaf 12 jaar een mondmasker via de organisatie Think Pink. Zo wordt ook de strijd tegen borstkanker gesteund.

De oorspronkelijke leveringsdatum van 15 dagen werd systematisch naar achter geschoven. Op vrijdag 22 mei kwam het bericht dat de maskers in Zaventem waren aangekomen. Maar het heeft nog bijna een volle week geduurd voor zij deze namiddag door de douane zijn vrijgegeven.

Morgen worden ze door de gemeente afgehaald en kan de verdeling starten. Naast gemeentepersoneel hebben ook politieke mandatarissen waaronder burgemeester Ward Kennes zich geëngageerd om de maskers samen met de filters en een gebruiksaanwijzing persoonlijk rond te dragen.

"Op een bepaald moment werden de filters om in de mondmaskers te plaatsen al geleverd. Dat maakte het wachten op de masker zelf nog pijnlijker, " zegt burgemeester Ward Kennes.

"De mondmaskers zijn gepersonaliseerd met het logo van de gemeente en de opdruk #samentegencorona, ik hoop dat ze de gezondheid van onze inwoners ten goede gaan komen," aldus de burgemeester.