Het dragen van een mondmasker is één van de maatregelen bij de afbouwstrategie van de overheid. Om zijn inwoners maximaal te beschermen besloot het college van burgemeester en schepenen van Kasterlee op 22 april bij Think Pink herbruikbare mondmaskers te bestellen voor elke inwoner vanaf 6 jaar, ook al zijn de richtlijnen vanaf 12 jaar.

Op vrijdag 29 mei zijn de herbruikbare mondmaskers rond de middag aangekomen in Kasterlee. "We streven ernaar - zelfs met het verlengd weekend ertussen - dat ten laatste op dinsdag 2 juni de mondmaskers bij al onze inwoners in de bus zullen zitten", vertelt burgemeester Ward Kennes.

"De verdeling van de mondmaskers is een hele logistieke operatie. Wanneer de 18.600 mondmaskers op vrijdagmiddag toekomen moeten ze nog gesorteerd worden per maat, en per adres in enveloppen worden gestoken, samen met de bijhorende filters, een begeleidende brief en een instructiebrief."

Meer dan 60 medewerkers en raadsleden van het gemeentebestuur Kasterlee zullen de komende dagen op vrijwillige basis de enveloppen in alle Kastelse brievenbussen verdelen.