In opdracht van het gemeentebestuur startte de firma Klooster en Beeld in onze gemeente met het restaureren van een reeks standbeelden en monumenten. Het monument ter nagedachtenis van de slachtoffers van WO I en WO II gelegen op de begraafplaats Kruisven kreeg als eerste een opknapbeurt.

Het gaat om standbeelden en monumenten die eigendom zijn van het gemeentebestuur. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen beschermde monumenten rond de kerk en niet beschermde monumenten verspreid over de gemeente:

Beschermde monumenten:

de schandpaa - lhet boerenkrijgmonument - het monument voor de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog

Niet beschermde monumenten:

monument slachtoffers WO I en WO II, Kruisvenmonument slachtoffers WO II, Rondplein – Gasthuisstraatgrafmonument Jakob Smits, begraafplaats Achterbosgrafmonument Dirk Baksteen, begraafplaats Achterbosgrafmonument Paula v Rompa-Zenke, begraafplaats Achterbosstandbeeld Don Bosco, Don Boscostraatstandbeeld Heilig Hart, Graaf de Broquevillestraatstandbeeld, voortuin Jakob Smitsmuseumde waterpomp, Laar

De werken uitgevoerd door de firma Klooster en Beeld worden in de loop van dit jaar (2019) uitgevoerd. Alle andere monumenten die eigendom zijn van het gemeentebestuur worden door onze eigen diensten onderhouden.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 09 60, communicatie@gemeentemol.be